Opismenjavanje Roma u Gradskoj biblioteci

Počinje realizacija dva projekta Gradske biblioteke u Novom Sadu.
Počinje realizacija dva projekta Gradske biblioteke u Novom Sadu. Prvi projekat uključuje radionice sa decom na lečenju, koje podrazumevaju krativni, likovni i literarni sadržaj povezan sa knjigom i čitanjem.

Centralna aktivnost drugog projekta je kurs funkcionalnog opismenjavanja Roma koji će se održavati u ogranku Gradske biblioteke u Šangaju. Kurs opismenjavanja realizovaće se kroz 12 radionica sa svakom grupom, koje će biti formirane prema uzrast i nivou znanja.

Cilj ove aktivnosti jeste da najmlađa deca nauče da prepoznaju slova, a odrasli da popunjavaju formulare radi lakšeg dobijanja dokumenata i snalaženja u svakodnevnom životu.

  • 15.07.2011 14:00
    ns
    a sto romi ne pohadjaju OSMOGODISNJE SKOLOVANJE kao i sva druga deca
    ako su siromasni neka im drzava omoguci neke beneficije...
    neka davno i romi su bili ZAKONSKI OBAVEZNI da zvrse OSNOVNO obrazovanje, tamo nekih dvnih decenija kada je jos bila ela YU
  • Dr

    14.07.2011 11:02
    opet
    Da li će neko biti zainteresovan???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti