U Motinsu se uzdaju u Vladu Vojvodine

Predsednik samostalnog sindikata metalaca Novak Vasić rekao je da 330 radnika novosadske fabrike delova za automobile "Motins" čeka na odluku pokrajinske vlade o budućnosti ove firme.
Predsednik samostalnog sindikata metalaca Novak Vasić rekao je da 330 radnika novosadske fabrike delova za automobile "Motins" čeka na odluku pokrajinske vlade o budućnosti ove firme, a ako odgovor izostane biće prinuđeni da krenu u borbu za očuvanje radnih mesta i fabrike koja je imala odličan izvozni program.

Fabrikom od pre 15 dana upravlja Razvojna banka Vojvodine kao najveći poverilac, pošto je stari vlasnik otišao u stečaj. Kako objašnjava Vasić, formirani su Skupština i Upravni odbor, ali od tada se ništa ne dešava. Mašine stoje već mesec i po dana, zbog toga što je fabrika isključena sa elektrodistributivne mreže, a radnici zbog toga ne dolaze na posao.

Problemi u "Motinsu", fabrici delova za automobilsku industriju, čijih 80 odsto proizvodnje je završavalo na stranim tržištima počeli su pre gotovo godinu dana. Tada su radnici štrajkovali, a i sama fabrika se, i pored dobre prodaje proizvoda, našla u krizi. "Motins" je, kako napominje Vasić, jedno od retkih preduzeća koje je imalo A licencu za izvoz na tržište EU.

  • aleksa

    18.07.2011 19:30
    motins
    Za neupucene u desavanja u Motinsu da jasno kazem da oni kao firma imaju pare tj.devize na acunu i da m nisu dozvolili da plate racune za struju i ostalo jer kao toboze banka ne sme da menja devize...Naravucenje vec ima neko ko ce uzet tu fabriku za tepsiju ribe..samo je na radiu 021 i ostalim medijima da kazu imena ljudi koji unistavaju firme i zbog cega
  • Očajnik

    18.07.2011 11:41
    !
    Zašto ste štrajkovali? Za neupućene, štrajkovali su zato što nisu dobijali plate, koja je minimalac inače...
  • Jo

    18.07.2011 10:17
    Pomoć
    A što čekaju vladu vojvodine.Firma pukla i gotovo.Šta ima da se čeka vojvodjanska vlada.tako su i u drapšinu čekali neke pare koje " neko " treba da da.Ako ja dugujem za struju i isključe me što ne bi i njih.Ako ja kao privatnik propadnem jel me neko pita da li bi hteo pomoć vojvodjanska vlade,možda i bi hteo ali se večito titovi megalomanski metalci pomažu.Zato i svi drugi propadaju jer ne možeš zaraditi dovoljno para koliko državi treba da bi 20 godina izdržavala gubitaše.I stalno se pojavljuju neki sindikalci koji sede godinama u mihajla pupina i dobijaju finu platicu da bi " branili radničke interese " a ustvari nemaju petlju da ljudima kažu da to što oni proizvode ne treba više nikom i da im se džabe zamazuju oči kako samo njih država čeka i eto para i izvoza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti