Prilagodili radno vreme zbog vrućina

Zbog tropskih temperatura mnoge gradske firme čiji radnici moraju da obavljaju poslove napolju, prilagodile su radno vreme postojećim vremenskim uslovima.
Zbog tropskih temperatura mnoge gradske firme čiji radnici moraju da obavljaju poslove napolju, prilagodile su radno vreme postojećim vremenskim uslovima. Košenje trave, asfaltiranje puta ili vožnja autobusa poslovi su zbog kojih mnogi radnici na visokim temperaturama mogu da kolabiraju ili dobiju sunčanicu.

"Parking servis" je zbog velikih vrućina uveo preraspodelu radnog vremena, povlačeći sa terena zaposlene između 11 i 17 sati. To znači da kontrolori koji obilaze parkirališta u tom periodu ne rade. Ovo preduzeće jedino je koje je zbog bezbednosti i zdravlja radnika načinilo takav korak po preporuci Ministarstva zdravlja.

Radnici "Gradskog zelenila" u poslednjih nekoliko dana išli su kući u 12 sati.

U "Putu" je radnicima dozvoljeno da češće prave pauze. Dok jedna grupa odmara u hladovini, druga radi.

Gradski prevoznik je u obavezi da u slučaju kada su spoljašnje temperature iznad 35 stepeni, angažuje dodatnih sedam vozača u rezervi koji menjaju vozače na linijama. GSP je takođe u obavezi da vozačima na kružnim i linijama 6, 7 i 9 dostavlja neograničene količine vode na temperaturama iznad 35C. Pored toga voda se u neograničenim količinama dostavlja i ostalom voznom osoblju na terminalima.

  • @Stefan

    19.07.2011 10:33
    Ne trabunjaj!
  • Novosadjanka

    19.07.2011 05:33
    privatnik
    Moj suprug radi kod privatnika od 06-19. A nekad im produži i do 20 h. Može mu se. Dođe mrtav umoran i to bez slobodnog dana. A nesme da dobije otkaz ili da napusti posao. To se zove maler!
    Ove nadrkane šalteruše po gradskoj kući i na birou neću komentarisati.
  • ns

    18.07.2011 12:27
    jeste, i ako ipak popijem kaznu u to vreme mogu da odem u direkciju parking servisa i da im se žalim što im je radnik radio u to vreme, boleće ih. ako ovo i nije namerno napisano da bi se namakla još koja kazna, ipak su kazne preko hiljadu dinara a sat parkiranja tek par desetina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti