Gazda Neimara i dalje beži od radnika

Gazda "Neimara" Dušan Pavlović se i dalje ne pojavljuje u preduzeću, iako je potpisao da će radnicima ove nekad uspešne firme do kraja prošle nedelje isplatiti plate koje nisu dobili preko pola godine.  
Gazda "Neimara" Dušan Pavlović se i dalje ne pojavljuje u preduzeću, iako je potpisao da će radnicima ove nekad uspešne firme do kraja prošle nedelje isplatiti plate koje nisu dobili preko pola godine. Kako za 021 kaže poverenik sindikalne organizacije u "Neimaru" Vladimir Gvozdenović, radnici su već izgubili računicu koje je ovo obećanje po redu.

"Stvarno više ne znam koje je ovo obećanje po redu, znam samo da većinski vlasnik ponovo nije ispoštovao potpisan dogovor koji mu je naložila inspekcija rada. Mi smo imali dogovor da nam početkom prošle nedelje budu isplaćene plate za januar i februar, a do kraja nedelje i sve ostale zarade, ali do danas nismo dobili ni dinar", kaže za naš radio ovaj sindikalac.

Prema Gvozdenovićevim rečima, ne postoji nikakav mehanizam kojim oni mogu da nateraju gazdu da im isplati zaostale zarade. U Agenciji za borbu protiv korupcije su im saopštili da su im ruke vezane i da svoja potraživanja mogu naplatiti jedino preko suda. Na pisma im ne odgovara ni gradonačelnik Igor Pavličić, koji je sa pokrajinskim zvaničnicima početkom prošlog meseca pompezno otvorio radove na izgradnji izraelskog šoping mola, na zemljištu koje je nekad pripadalo Neimaru. "Pisali smo gospodinu gradonačelniku, ali odgovor nismo dobili. Mislili smo da se skupimo i odemo na feštu koju su organizovali kada su započeli radovi kompanije "Big cee" na našem zemljištu, ali smo odustali kako ne bi rasterali strane investitore. Gospodo, to je bio naš plac, neko ga je uzeo i prodao za 15 miliona, a mi sad nemamo plate pola godine. Gladni smo", očajan je Gvozdenović.

Gazda Dušan Pavlović je po nalogu inspekcije rada trebalo da isplati 130 radnika u najkraćem roku, ali ni to nije pomoglo zaposlenima koji su bez prihoda od početka godine. Oni su od Nove godine bili dva puta na neplaćenom odsustvu od po 45 dana, a počeli su da rade 15. maja. "Neimar" nema ugovorenih građevinskih poslova u ovoj sezoni. (M.Sovilj)

  • Sinisa

    20.07.2011 05:48
    ...
    Hteli smo kapitalizam- uživajmo u njemu ...
  • Bivši neimarac

    19.07.2011 21:35
    so help me god
    Iz onih ''gazimestanskih'' dana, odlično pamtim ne malo ljudi koji su se naglas pribojavali upravo ovakvih radničkih patnji. Ali, posle jogurtovanje kasno kajanje.
  • Zoran021

    19.07.2011 12:04
    beg
    Pobegao je i Rođa Drašković!Nije on jedini gazda koji beži odavde!A dugovi ostaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti