300.000 evra za sajt bez osnovnih podataka

Iako je sajt Gradske uprave za urbanizam ubedljivo najskuplji u zemlji, jer je izrada Registra investitora koštala neverovatnih 300.000 evra, Novosađani na njemu ne mogu da vide ni osnovne podatke vezane za građevinske investicije.
Iako je sajt Gradske uprave za urbanizam ubedljivo najskuplji u zemlji, jer je izrada Registra investitora koštala neverovatnih 300.000 evra, Novosađani na njemu ne mogu da vide ni osnovne podatke u vezi sa građevinskim investicijama. Primera radi, na sajtu nijedan dokument nije postavljen na uvid, već samo informacija o broju pod kojim je projekat zaveden.

Pored toga, Novosađani ne mogu da pročitaju brojna rešenja o zabrani gradnje, kao ni obrazloženja zbog čega neki objekat nije dobio dozvolu za izgradnju. Na sajt nisu uneta ni imena investitora kojima su donošena rešenja od septembra 2009. godine, od kad se, navodno, svi podaci upisuju. Dokumente je nemoguće otvoriti putem veb brauzera kao što su Mozila, Internet eksplorer ili Opera.

Podsećamo, javnost je žestoko kritikovala ministra životne sredine Olivera Dulića, čiji je kabinet za izradu sajta "Očistimo Srbiju" platio 26.000 evra. Dosad je najviše novaca, oko 35.000 evra izdvojeno za izradu sajta "Nacionalni brend Srbije", a po porudžbini bivšeg Ministarstva trgovine i usluga dok je ministar bio Slobodan Milosavljević.

Sajt vredan 300.000 evra možete videti na ovoj adresi.

  • LINOLEUM

    26.11.2012 11:24
    URBANIZAM
    Taj program nije radila informatika nego privatna firma -PROZON- pa mi mogla i ona malo da se pročešlja ko je i kako , naravno i za koje novce uradio tako nakaradan program registra investitora a da ne govorimo o programu NOVOM koji je trebao da zaživi prošle godine u junu-julu a ni do dan danas ne funkcioniše a i to što se radi nema veze sa pamecu. Idite u upravu za urbanizam i trazite vaš predmet i recite da neznate broj predmeta i nećete moći da dobijete nikakvu informaciju o svom predmetu jer nemate broj a oni mogu jedino vaš predmet da pronadju po broju.
  • Dejan

    25.07.2011 18:29
    Neverovatno
    Bavim se webom zadnjih deset godina. Ne postoji sajt od 20 000 eura kod nas.Sajt od 300 000 ustvari nacin pljackanja drzave. S druge strane, malopre sam cuo vest da se vojvodjanska privreda nalazi pred kolapsom. Treba povezati kolaps sa ovakvom trgovinom.
  • Jo

    21.07.2011 08:56
    Inače
    Inače gospoda uzela pa napisala demanti.Nabrojali ono po čemu su i poznati a to je što više podataka i naziva stvara privid kako mi ustvari i radimo i zato nas je i potrebno toliko.Na nekom 8-10 mestu tog što oni kažu da radi sa elementarnim znanjem se nalazi stanar u zgradi a ne investitor.E sad pošto spominju elementarno znanje da priupitam dotičnog kompjuterskog maga koji je pisao saopštenje kako normalan gradjanin koji će da kupi stan u našoj zgradi da sazna ime investitora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti