Mračne ulice konačno dobijaju svetlo

Delovi gradskih i ulica iz prigradskih naselja, koje su u mraku, uskoro bi ponovo trebalo da dobiju rasvetu.
Delovi gradskih i ulica iz prigradskih naselja, koje su u mraku, uskoro bi ponovo trebalo da dobiju rasvetu.

Iako je zamena stubova i svetiljki prvobitno najavljivana za proleće, u Zavodu za izgradnju grada za Radio 021 kažu da će radovi početi do kraja ove nedelje. Krenuće se od Telepa i Klise, a potom će uslediti radovi na Limanima, Novom naselju i u centru. Kada je reč o prigradskim naseljima, rasveta će prvo biti zamenjena u Sremskoj Kamenici i Kaću, mestima za koja je procenjeno da su najugroženija.

Plan je da se u prigradskim naseljima zameni 6.000 svetiljki. Na Telepu, Klisi i drugim delovima grada gde postoji nadzemna mreža biće zamenjeno hiljadu svetiljki, dok će u međublokovskim prostorima na Limanima i Novom naselju biti zamenjeno 2.750 stubova i svetiljki. Poslovi na adaptaciji javnog osvetljenja podrazumevaju zamenu stubova i svetiljki u gradu, dok će se u prigradskim mestima izvršiti samo zamena svetiljki. Planira se da se umesto starih živinih sijalica postave natrijumove ili metalhalogene sijalice i na taj način obezbedi veći nivo osvetljenja, bezbednosti, duži vek trajanja, a ujedno i manja potrošnja električne energije, kažu u Zavodu za izgradnju grada.

Radovi bi trebalo da budu završeni za skoro osam meseci, povereni su novosadskom preduzeću "Energotehnika – Južna Bačka", a koštaju 677.449.424 dinara. (D.S.)

  • Sonja

    20.07.2011 07:42
    Gde ste do sad??
    Ne nasedam na predizborne igrarije više!
  • coacoa

    19.07.2011 17:56
    Zivo me zanima hoce li ulica Vuka Mandusica koja je na 20 m od policije, 50 od skole, a uz sam vrtic i dalje ostati u mraku...
  • centar

    19.07.2011 15:51
    Po centru sve ulične lampe stvaraju nesnosnu buku, toliku da noću ne smeju da se drže otvoreni prozori!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti