U planu pokrivanje Štranda video nadzorom

U cilju povećanja bezbednosti posetilaca Štranda, "Gradsko zelenilo" je pokrenulo inicijativu da se jedan deo novosadskog kupališta pokrije video nadzorom.
U cilju povećanja bezbednosti posetilaca Štranda, "Gradsko zelenilo" je pokrenulo inicijativu da se jedan deo novosadskog kupališta pokrije video nadzorom.

Portparol "Zelenila" Ivan Nožinić kaže za Radio 021 da je nedavno poslat dopis "Informatici" kako bi se ispitale tehničke mogućnosti za realizaciju tog projekta. Prema njegovim rečima, trebalo bi da se odrede površine koje bi bile pokrivene sigurnosnim kamerama i utvrdi način za realizaciju tog projekta. "Za početak se razmatraju centralni plato i travnjak sa leve strane platoa", navodi Nožinić.

On dodaje da je zbog velikog broja posetilaca nemoguće u potpunosti sprečiti krađe koje se dešavaju, ali su one svedene na minimum, zahvaljujući redarskoj službi i novosadskoj policiji, čije su patrole svakodnevno prisutne na plaži. Podseća i na kasete za ostavljanje ličnih stvari, koje građani mogu da iznajme za 100 dinara po danu.

Postavljeno je 48 takvih kaseta kod glavnog ulaza na Štrand, a ako se ukaže potreba, "Zelenilo" će proširiti kapacitete. S obzirom na to da je ova usluga odnedavno dostupna Štrandarošima, zasad se radnim danom izda svega desetak, a vikendom oko dvadeset kaseta. (D.B)

  • SanjaNS

    21.07.2011 12:11
    Kamere na Štrandu?!
    Samo nam još to fali...Kao da i ove što su do sada postavljenje vrše funkciju kojoj su namenjene...meni ukradu bajk pred video nadzorom i snimak nestane?!
  • Galawix

    21.07.2011 08:12
    Lažovi i lopine
    Pričaće i Eskimu, da mu je potreban frižider.

    Ja bih da mi skinu onih 30 dindži za "Siguran grad" ili kako se već to zove, sa računa Informatike. Prvo, neću kamere. Drugo, ako su ih već i stavili, a nisu me ništa pitali, onda neka ih sami plaćaju.

    Treće, neću kamere na plaži. Zato što to ne volem.

    Četvrto, neka policija počne da radi svoj posao i neka povećaju broj patrola, ima odmah da se osećam sigurnije. To sigurno nije skuplje od onih j... kamera, a smanjuje i broj nezaposlenih građana.

    I peto, neka objasne komunalnim policajcima, da osim šetanja uniformi i vozanja kola, počnu da rade i ono što im piše u opisu radnog mesta, koji je još uz to i objavljen na gradskom sajtu.
  • Vaskez NS

    20.07.2011 19:04
    Hm, a čije su onda one kamere odma kod glavnog ulaza, na jednoj banderi s unutrašnje strane ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti