Vodovod ponovo aktivira izvorište Štrand

"Vodovod" planira da na jesen počne sa rekonstrukcijom kanalizacionog kolektora na Limanu, nedaleko od Đačkog igrališta, zbog čijeg oštećenja izvorište vode "Štrand" već tri godine nije u funkciji.
"Vodovod" planira da na jesen počne sa rekonstrukcijom kanalizacionog kolektora na Limanu, nedaleko od Đačkog igrališta, zbog čijeg oštećenja izvorište vode "Štrand" već tri godine nije u funkciji.

Tehnički direktor "Vodovoda" Nikica Ivić navodi da je ovo samo početak radova na stvaranju uslova za vraćanje izvorišta u sistem vodosnabdevanja. "Ovim poslom bi dobili i bolji odvod otpadnih voda, a i pretpostavke da napokon dođemo do mogućnosti da izvorište Štrand vratimo u funkciju. Postoje naznake da ćemo na ovaj način rešiti problem zagađenja područja kod izvorišta", kaže Ivić.
Direktor "Vodovoda" Branko Bjelajac nije mogao da precizira koliko će radovi trajati, niti koliko će novca biti potrebno za realizaciju projekta, jer se posle sanacije kolektora mora rekonstruisati i dobar deo kanalizacione mreže u tom delu grada.

Izvorište "Štrand", sa kog se dobijalo 300 litara vode u sekundi,  isključeno je iz upotrebe u julu 2008. godine pošto je utvrđeno mikrobiološko zagađenje, usled izlivanja fekalija u podzemlje izvorišta. Od tada se Novi Sad snabdeva vodom sa dva preostala izvorišta, "Ratno ostrvo" i "Petrovaradinska ada". (D.B)

  • Сремац

    20.07.2011 20:06
    Запамти директоре-струка решава проблеме
    Технички директор је млад и перспективан инжењер као и неколико других,али има ОНИХ КОЈИ СТАЛНО НЕШТО КВАРЕ И ОМЕТАЈУ.Нажалост ови други одлучују,па је струка потиснута у други план.Дали у Водоводу поштују стручност и враћају је на заслужено место,мимо директора,показаће време?За Нснн-ради се о једном великом колектору који ти неможеш замислити
  • google.com

    20.07.2011 19:18
    informacija
    izvoriste se samo zove strand!
  • nsnn

    20.07.2011 13:59
    mene zanima koje su to kolicine kanalizacije koje cure kod dackog a zagadjuju bunar kod stranda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti