VIDEO: Zapaljena hrvatska zastava na Trgu slobode

Na jednoj fejsbuk stranici pojavio se snimak na kom se vidi nekoliko mladića na Trgu slobode u Novom Sadu koji u rukama drže zapaljenu hrvatsku zastavu.    
Na jednoj fejsbuk stranici pojavio se snimak na kom se vidi nekoliko mladića na Trgu slobode u Novom Sadu koji u rukama drže zapaljenu hrvatsku zastavu.

Iako je kontroverzni snimak objavljen na stranici posvećenoj navijačima Crvene zvezde, odgovornost za ovaj čin preuzeli su aktivisti Srpskog nаrodnog pokretа Nаši, koji u svom saopštenju navode kako su održаli protestni performans zbog hаpšenjа nekаdаšnjeg predsednikа Republike Srpske Krаjine Gorаnа Hаdžićа u četvrtak u 20.30h nа Trgu slobode u Novom Sаdu, nа kom je zаpаljenа zаstаvа Hrvаtske.

Međutim, na njihovom sajtu, osim saopštenja, ne postoji ni jedna fotografija navodnog protesta, a kao ilustracija je stavljena fotografija zapaljene hrvatske zastave bez ikakve pozadine, koja lako može da bude fotomontaža. Novinarka Radija 021 koja je u to doba bila u centru grada nije primetila nikakva okupljanja ni proteste na Trgu slobode.

Prema navodima, u protestu su učestvovali i člаnovi nekoliko drugih tzv. "rodoljubivih" orgаnizаcijа, bez preciziranja koje su organizacije u pitanju i koliko ljudi je bilo na protestu, kao ni kad se protest završio.

  • isa - Musliman .

    25.07.2011 21:04
    vojvodina
    Drkosi, nemaju para za letovanje, Hrvatska im kriva.
  • Knight of Night

    25.07.2011 18:04
    I treba!
    Za vreme nekog Evropskog ili Svetskog prvenstva u rukometu u Zagrebu je medju ostalim zastavama drzava ucesnica bila i zastava Srbije, pa su gradjani Zagreba trazili da se ukloni. Mi smo u Novom Sadu okruzeni sto zastavama Hrvatske, sto natpisima "Hrvatska, tako lepa ,tako blizu" i ostalim glupostima. To je ponizenje za drzavu Srbiju, ako i dalje moze biti ponizena posle svega sto su joj uradili!
  • Milos Brankovic (Beograd)

    24.07.2011 00:09
    @Ns
    Kao da mene boli tuki zbog "negativnih glasova" ne nekom INTERNET sajtu. Voleo bih da dodju ti negativni glasovi na ulicu pa da mi kazu to u lice, ili da me "pretuku" i sl. Svi ste udarnici preko neta, a misevi u realnom zivotu. Ne poznaju se na internetu junaci, nego na muci..;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti