Večeras novi protest "Pravda za Ninu" u Petrovaradinu, traže da se pritvori osumnjičeni

U Petrovaradinu se večeras od 20 časova organizuje novi protest "Pravda za Ninu".
Večeras novi protest "Pravda za Ninu" u Petrovaradinu, traže da se pritvori osumnjičeni
Foto: 021.rs
Porodica i prijatelji su pozvali građane da im se pridruže na mestu gde je bila nesreća u kojoj je poginula Nina Rađenović u Preradovićevoj ulici kod Bloka 8 (Mikromarket).
 
Osnovni zahtev protesta je da se pritvori osumnjičeni P.R. (21) i da se iskaže nezadovoljstvo neradom istražnih organa. 
 
Prošlog petka tokom protesta "Pravda za Ninu" je rečeno da će se ukoliko se ne ispune zahtevi krenuti u stalnu blokadu Preradovićeve, nakon što je to tada rađeno šest sati kao upozorenje. 
 
Podsetimo da je Nina Rađenović nastradala 6. juna oko 21 čas kada je na nju dok je prelazila Preradovićevu van pešačkog prelaza naleteo automobil audi iz pravca Sremskih Karlovaca. Nesretna devojka je preminula posle nekoliko sati u Urgentnom centru, a policija je dan posle podnela krivičnu prijavu protiv P.R. zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. 
 
On tada nije saslušan, dok je porodica nastradale devojke na protestu ispričala da su dobili informaciju da je to zato što je prvo zamenik tužioca bio na godišnjem, a potom i advokat osumnjičenog i da bi tek trebalo da se pojavi u tužilaštvu 8. septembra. 
 
U međuvremenu, nakon protesta, porodica je pozvana u Više javno tužilaštvo, gde su bili i predstavnici Osnovnog javnog tužilaštava i tada su informisani da je osumnjičeni ipak ove nedelje saslušan, ali pritvora nema. Naime, u sredu je osumnjičeni saslušan u Osnovnom tužilaštvu i zatražen je pritvor, ali sudija za prethodni postupak u Osnovnom sudu još uvek nije pozvao osumnjičenog i obavio saslušanje i odlučio o predlogu tužilaštva za pritvor do 30 dana zbog uticaja na svedoke. 
 
Ovome dodajmo i da je porodica ovde nedelje uputila molbu građanima da im pomognu da pronađu mladića koji je bio očevidac nesreće. Kako je rečeno, ovaj mladić je vozio iz pravca Sremskih Karlovaca ka Novom Sadu, ima između dvadeset i trideset godina, visok je i mršav sa bradicom. U trenutku nesreće na sebi je nosio narandžasti duks sa kapuljačom i belim natpisom.  
 
Oni koji imaju informacije o svedoku treba da se jave Osnovnom tužilaštvu, ali i na mejl: pravdazaninu@gmail.com.
  • Vuke

    06.08.2021 14:39
    Nije tako jednostavno , ipak ovo nije ubistvo.
    Treba ipak kazniti, al ne dao bog da nekom od nas sud sudi kad javnost , ili novine pritiskaju.
  • ZAMENIK ZAMENIKA

    06.08.2021 14:23
    ako je zamenik tuzioca bio na godisnji gde je bio tuzilac i ostali zamenici zamenika. nigde to na svetu nema, užas. znaci kataklizma pravosuđa
  • NS

    06.08.2021 13:39
    Pisite im krivicne vrse pritisak na sud

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti