U Neimaru dobili plate, pa potom otkaze

Iako su radnici nekadašnjeg građevinskog giganta "Neimar" u petak dobili zarade za tri od šest meseci koje su proveli bez plate, skoro svi će završiti kao tehnološki višak.
Iako su radnici nekadašnjeg građevinskog giganta "Neimar" u petak dobili zarade za tri od šest meseci koje su proveli bez plate, skoro svi će završiti kao tehnološki višak.

Kako za Radio 021 kaže poverenik sindikalne organizacije u ovoj firmi Vladimir Gvozdenović, poslodavac je ponovo obmanuo radnike tako što im je zamazao oči i iza leđa popunio formulare socijalnog programa za oko osamdeset zaposlenih. "Mi smo postigli dogovor o isplaćivanju zarada za januar, februar i mart, ali onog trenutka kada smo izašli iz kancelarije i objavili da obustavljamo generalni štrajk, vlasnik Dušan Pavlović je ispisao socijalne programe za nas osamdeset, kojima postajemo tehnološki višak".

Prema njegovim rečima, poučeni prethodnim iskustvima, radnici "Neimara" sumnjaju da će im biti isplaćen i ostatak duga za plate. Gvozdenović navodi da ovo praktično znači da će radnici morati opet na sud sa poslodavcem kako bi naplatili potraživanja.

"Ovo sad znači da "Neimar" ostaje sa tridesetak radnika i problemom neisplaćenih zarada. Ne znamo da li će nas opet obmanuti, jer ako ne isplati, mi opet moramo da ga tužimo, a svi znamo kako stvari idu na našim sudovima....", očajan je Gvozdenović.

Zaposleni u nekadašnjem građevinskom gigantu i ranije su govorili da su problemi u radu preduzeća došli sa privatizacijom 2006. godine. Rukovodstvo je od tada menjano u nekoliko navrata, a od 6.000 zaposlenih ostalo je da radi svega stotinak. (M.S.)

  • semtex

    26.07.2011 10:45
    vec je kasno
    Ocigledno je da je vec kasno i recept je isti za sve ex drustvene firme tako da nije tesko zakljuciti poentu ovog nacina "privatizacije".Novinarstvo u Srbiji je svedeno na "zutu stampu" i "crnu hroniku",sto bi Rambo rekao "daj laku notu da se cuti i trpi"...
  • @ semtex

    26.07.2011 05:51
    ajde ti napisi molim te...dok ne docekamo novinare tj ako budu smeli to da napisu mozda ce vec i biti kasno...
  • semtex

    25.07.2011 15:45
    jos nesto...
    Gospodo novinari,ajde malo odradite svoj posao i doznajte cija STRANA kompanija stoji iza ove privatizacije i koja "domaca" politicka opcija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti