Peronska karta obavezna za sve

Na Međumesnoj autobuskoj stanici postavljene su table sa obaveštenjima o obaveznom plaćanju peronske karte, koju moraju da imaju ne samo građani koji putuju, već i oni koji autobusom šalju pakete ili dolaze kao pratnja.
Na Međumesnoj autobuskoj stanici postavljene su table sa obaveštenjima o obaveznom plaćanju peronske karte, koju moraju da imaju ne samo građani koji putuju, već i oni koji autobusom šalju pakete ili dolaze kao pratnja.

Iako je i ranije postojala obaveza plaćanja peronske karte ona se uglavnom odnosila na putnike, ako nisu kupili autobusku kartu na šalteru. Zbog toga su ovih dana mnogi sugrađani ostali zatečeni, kada im je rečeno da se svaki izlazak na peron naplaćuje 120 dinara.

Slušateljka Radija 021, koja je platila peronsku kartu da bi ispratila prijatelje na autobus, smatra da je cena previsoka za staničnu uslugu koja ni ne postoji. "Drugarica i ja smo htele da pozdravimo prijatelje koji su prolazili kroz Novi Sad. Na šalteru nam je rečeno da moramo da platimo 240 dinara da bi izašle na peron. Inače, često putujem autobusom i uglavnom kupujem kartu na stanici, gde je stanična usluga već uračunata i daleko je jeftinija. Nemam ništa protiv ni da platim izlazak na peron, ako negde putujem, a nemam kupljenu kartu na šalteru. Ali, frapantno je da toliko košta samo jedan pozdrav", ističe naša sagovornica.

Građani često imaju problema i sa prevoznikom čije usluge koriste. Sugrađanin koji kupuje mesečnu markicu za prevoz "Severtransom" kaže da se redovno kasni sa izdavanjem peronskih karata i da ne postoji jasno utvrđen cenovnik. "Na peronu se ne zna do poslednjeg dana u mesecu da li su mesečne peronske karte stigle i po kojoj će biti ceni. Često se dešava da izdavanje novih karata počne nekoliko sati pre isteka važnosti markice za tekući mesec, a ako nemate novu mesečnu peronsku kartu prave vam problem na stanici", kaže naš slušalac.

U Gradskom saobraćajnom, u čijem sastavu posluje MAS, navode da se u praksi dešava da pojedini putnici, ali i prevoznici izbegavaju plaćanje stanične usluge, zbog čega je odlučeno da svi koji koriste peron moraju da plate peronsku kartu. Napominju da ta praksa postoji i na drugim autobuskim stanicama u Srbiji i dodaju da uz kartu koja je kupljena za relacije do 50 kilometara stanična usluga se ne naplaćuje.

  • Suzana Bre

    28.02.2012 19:17
    Dajemo rec
    Dajemo rec nedamo stanicu!!!!!!! Kome nedate vasim redovnim putnicima pa im zato uvodite peronske(aj dobro) al kome onih 250din za izradu,pa hvala lepo vasa redovna putnica kojoj karta ni malo nije jeftina.Pozzzz
  • ime

    26.11.2011 16:20
    naslov poruke
    bez veze pisete poruke ,taj ko treba da procita poruke ne zna da postojite ,sta reci a ne zaplakati
  • šone

    06.08.2011 09:58
    LOPOVI!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti