U kabinetu gradonačelnika ne razlikuju institucije?

Iz kabineta pokrajinskog ombudsmana demantuju tvrdnje iz kabineta gradonačelnika Igora Pavličića, da su ih obavestili o merama koje su preduzeli u vezi sa preporukom ombudsmana o postavljanju višejezičnih tabli s nazivom grada.
Iz kabineta pokrajinskog ombudsmana demantuju tvrdnje iz kabineta gradonačelnika Igora Pavličića, da su ih obavestili o merama koje su preduzeli u vezi sa preporukom ombudsmana o postavljanju višejezičnih tabli s nazivom grada.

U kabinetu pokrajinskog ombudsmana kažu da su saznali da su gradske vlasti umesto njih, kontaktirale novosadskog zaštitnika građana i dodaju da je neprihvatljivo da kabinet gradonačelnika ne razlikuje instituciju Pokrajinskog ombudsmana, od institucije Zaštitnika građana Novog Sada. Pokrajinska ombudsmanka, Aniko Muškinja Hajnrih, očekuje da će Grad Novi Sad izvršiti preporuku o postavljanju višejezičnih tabli s nazivom mesta i obavestiti je o preduzetim merama.

Podsetimo da je iz kabineta pokrajinskog ombudsmana prvobitno saopšteno, kako se gradske vlasti uprkos više puta ponovljenim predstavkama, nisu izjasnile o primedbama, da na ulazu i izlazu iz Novog Sada, ne postoje višejezične table s nazivom grada. Postojeće table ispisane su samo na srpskom jeziku, ćirilićnim i latiničnim pismom, a Statutom Novog Sada propisuje se da su u službenoj upotrebi i mađarski, slovački i rusinski jezik i njihova pisma.

Iz kabineta gradonačelnika potom su demantovali da ništa nisu učinili povodom predstavke Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara. Kako su objasnili, Zavod za izgradnju grada je napravio projekat saobraćajnih znakova, a Uprava za saobraćaj je "u proceduri donošenja rešenja" za njihovu izradu.

U poslednjem saopštenju koje smo dobili, navodi se da je na sastanku predstavnika pokrajinskog ombudsmana i kabineta gradonačelnika Novog Sada nesporazum prevaziđen. (D.S.)

  • Duško Dugouško

    09.08.2011 14:00
    Parkingdrp
    Ko je šef kabineta Rodnija nije ni čudo što se DS bruka i ponižava.
    A ko je advokat Parking servisa-naravno kancelarija Novaković u ulici Ilije Ognjanović, baš gde je i kancelarija gradonačelnika Pavličića. Naravno, to "nema veze sa tenderom". A gde su još zastupnici u kojim javnim preduzećima. Neka neki novinar istraži ko drpa pare gradjana po ovom osnovu. Zar su pravnici u firmama toliko nesposobni.Grad bruka Pokrajinsku vlast.Razmislite ko treba da glasa za tutumrakove?
  • ns

    28.07.2011 12:26
    normalno kad im je mozak upaljen od konstantnog feniranja i fliziranja na račun građana
  • lala

    28.07.2011 07:57
    demokratija
    A ti sto si putovao po najdemokratskijim drzavama sta si ocekivao USA? koji je tamo zvanicni jezik? A ako si bio u Svajcarskoj i tako si nacitan i ucen onda znas da je tamo princip kantona - dakle i jezici su razliciti.Ne znam koliko jezika govore u Norveskoj? Ne treba preterivati ali onaj ko je ovde rodjen i ciji preci su rodjeni ovde zna koje je to blago govoriti serbski, madzarski, nemacki, slovacki

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti