Odblokiran Koridor 10

Severni krak Koridora 10 odblokiran je nešto posle 14 časova.
Severni krak Koridora 10 odblokiran je nešto posle 14 časova.

Radnici "Nibens grupe" iz Novog Sada, Vranja, Beograda, Kragujevca i Niša, napustili su mesto blokade, posle saznanja da su banke gotovo stoprocentno postigle dogovor da se, kako je rečeno, "u paketu" pozabave rešavanjem njihovih problema.

Vlada Srbije ostavila je rok bankama da se do ponedeljka, 1. avgusta konačno izjasne.

Podsećamo, radnici preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput, članice "Nibens grupe", blokirali su radove na 89. kilometru autoputa Beograd-Horgoš, nezadovoljni položajem u kojem se to preduzeće nalazi i kašnjenjem zarada. Njima su se kasnije pridružile kolege iz Beograda, Vranja, Kragujevca i Niša.

Zaposleni u "Bačkaputu" su poslednju platu dobili su za februar ove godine, a da im poslodavac duguje za regrese, putne troškove i tople obroke još od 2009, zbog čega je 300 radnika tužilo preduzeće. Račun "Bačkaputa" trenutno je u blokadi sa 15 miliona evra.

 

 

  • Gavra

    27.07.2011 22:49
    Vladu , Mrku ili APR...
    Treba svakako pod HITNO smeniti , jer se opet nesto u truloj drzavi Srbiji desava - sto je nezamislivo : Vlada , tj. njen ministar za itd... na tenderu dodeli posao konzorcijumu u kojem je vecinski vlasnik neozbiljan ili kako se to popularno zove "kontroverzni " biznismen kojem je APR dozvolila da pokupuje za nekoliko parica mnogo putarskih preduzeca , kojima ta ista vlada ili ministarstvo ne placa za obavljana usluge , tj. posao ....
    Javna je tajna da vlada Srbije nije platila putarskim preduzecima radove na "osvezavanju " polu-autoputa od Horgosa do N.Sada prosli posao PUNIH 6 GODINA !! - pa sad da vidimo zasto niko od stranih kompanija nije dobio posao na koridoru 10 ?
    Zato sto dzabe moze samo kod nas i jedino nasa preduzeca cekaju isplatu dok ne osede , a za to vreme radnici ne dobijaju ionako male plate ...
    Lepo je pevao Dule u jednoj pesmi ; "Dokle tako ..." ...
    pametnije bi bilo da SVI domaci preduzetnici i kompanije prebace kapital i svoje resurse i rade u drugim drzavama , dok se nasi ne nauce da se uradjeno MORA platiti , (ne preko Suda - jer su i sudovi , kao i sve ostale serpe NJihovi ) :)
    Pozzz. od bivseg preduzetnika , vlasnika Co..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti