Preko 40 modela električnih vozila na"EV days" 12. i 13. septembra na Novosadskom sajmu

Četvrta po redu manifestacija "Electric vehicles days" (EV Days) održaće se u četvrtak 12. i petak 13. septembra, a publika će moći da vidi više desetina modela električnih vozila.
Preko 40 modela električnih vozila na"EV days" 12. i 13. septembra na Novosadskom sajmu
Foto: Ninamedia promo

Manifestacija koja se bavi temom elektromobilnosti i inovacijama u automobilskom, energetskom, transportnom i tehnološkom sektoru okupiće vodeće kompanije iz automobilske industrije, proizvođače komponenti, delova i softvera za električna vozila, kao i inovatore u oblasti punjenja i infrastrukture za električna i hibridna vozila.

Pored izlagačkog dela u Master hali, gde će biti izloženo više 40 modela električnih vozila - od automobila, preko autobusa, infrastrukture za punjenje vozila, bicikala i trorineta pa sve do traktora, manifestacija obuhvata i konferenciju sa šest panel diskusija, pružajući posetiocima priliku da se detaljnije upuste u svet električnih i hibridnih vozila i u ostale povezane teme.

"Ovogodišnji događaj prevazilazi sva prethodna izdanja, kako po svom obimu, broju izlagača, učesnika, panelista, studenata koji se takmiče, tako i po kvalitetu događaja - temama o kojima će se razgovarati na konferencijskom delu i broju izloženih vozila i druge prateće infrastrukture“, istakao je dekan Fakulteta tehničkih nauka Boris Dumnić.

Prema rečima organizatora, i testing zona je dodatno proširena, pa ove godine može da se proba više od desetak modela vozila, različitih klasa, kategorija i cenovnog ranga. Testing zona je potpuno besplatna, ali je za učešće neophodno prijaviti se slanjem mejla na adresu testingzona@ev-days.rs.

I ove godine, biće organizovan "IEEE 4 CHALLENGE", takmičenje namenjeno studentima koji će kroz četiri tematska izazova rešavati probleme sa kojima se susreću inženjeri automobilske industrije.

Ulaz u izlagački deo u Master halu i zonu za testiranje je besplatan za sve posetioce. Što se tiče konferencijskog dela, neophodna je prijava za ostvarivanje kotizacije i prava za ulazak, koja se može izvršiti na web stranici "EV Days".

Organizatori manifestacije su Fakultet tehničkih nauka i kompanija "Ninamedia".

  • elektropionir

    09.09.2024 15:54
    hoće biti električnih bicikala ili oni nisu dovoljno električni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti