Društvenim mrežama kruži dezinformacija da se u Čortanovcima gradi džamija

Na Fejsbuku i Tviteru pojavila se objava koja bez ikakvih dokaza najavljuje da će 3. septembra početi gradnja džamije u Čortanovcima.
U objavi se navodi da je u pitanju "Vučićev tajni dogovor sa Arapima i Evropskom unijom", po modelu "Njemu novac, nama islamski migranti i teroristi". 
 
Međutim, ovu 'upozoravajuću objavu' opovrgle su za Fakenews tragač obe islamske zajednice u Vojvodini, kao i Opština Inđija i mesna zajednica Čortanovci.
 
"Ja tu informaciju nemam i ne znam odakle taj podatak, jer koliko znam u Čortanovcima nema muslimana", kaže muftija vojvođanski Muhamed Ziljkić iz Muftijstva vojvođanskog Islamske zajednice Srbije, te dodaje da nema logike da se džamija gradi tamo gde nema muslimana.
 
I iz druge islamske zajednice u Vojvodini, iz Muftijstva novosadskog Islamske zajednice u Srbiji, takođe potvrđuju da nemaju informaciju o izgradnji, navodeći iste razloge. Kako su nam potvrdili iz mesne zajednice Čortanovci, u ovom mestu se ne gradi ni džamija ni tržni centar. Naposletku, i Opština Inđija demantuje ovu vest za Tragač. 
 
Originalni tekst čitajte na portalu Fakenews tragač.
  • Лиманац

    11.09.2021 23:21
    Чудно је то што неки подизање цркава називају примитивним а џамије су им одраз културе и толеранције. Где ћете са толиком мржњом?
  • NS

    11.09.2021 18:04
    NS
    I treba jedna lepa dzamija, nema nigde, a trebalo bi. Kada imaju sinagoge i crkve… sta fali. To je sve lepo. Treba skloniti dilercine i kockarnice, sto nam unistavaju decu, porodice…
  • Lazar

    11.09.2021 17:42
    Lazar
    Plovi patka,plovi guska bice ovo opet,Turska! Toliko negodovanja oko izgradnje i mrznje,ko dasmo ostali ili smo u 90-im! Uzasno i strasno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".