Mesta za još 1.985 brucoša

Univerzitet u Novom Sadu objavio je na svom sajtu listu slobodnih mesta za drugi upisni rok, po kojoj će na indeks moći da računa još 1.985 brucoša.
Univerzitet u Novom Sadu objavio je na svom sajtu listu slobodnih mesta za drugi upisni rok, po kojoj će na indeks moći da računa još 1.985 brucoša.

Njih 268 moći će da se školuje o trošku države, a najviše budžetskih mesta (63) ostalo je na osnovnim studijama Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu. Svršeni srednjoškolci koji žele da upišu studije na Poljoprivrednom, Tehnološkom, Pravnom, Učiteljskom ili Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja na raspolaganju imaju samo mesta na samofinansiranju.

Medicinski fakultet u drugom krugu upisuje inostrane studente, koji će nastavu pratiti na engleskom jeziku. Za njih će biti ukupno 60 mesta, po 20 na integrisanim studijama medicine, stomatologije i farmacije. Za njih će to biti i jedini upisni rok.

Prijavljivanje kandidata je 1. i 2. septembra, a prijemni ispiti će se organizovati od 3. do 7. septembra. Detalji konkursa, cena školarine i spisak slobodnih mesta na svakom fakultetu mogu da se pronađu na sajtu www.uns.ac.rs.

  • Lusi NS

    31.07.2011 15:06
    @Anonimus:nisam imala nameru da branim Poljoprivredni fakultet,samo sam napravila poređenje,kvote studenata i školarine.Sve što ste naveli plaća se i na ostalim fakultetima,deru svi redom.Dobro sam upoznata,sin studira informatiku na privatnom fakultetu,pa ispada da je jevtinije,nego ćerka na državnom na budžetu.Sin ima obezbeđene knjige,prijave i potvrde ne plaća,obavezna praksa obezbeđena,ima pravo da prenese dva ispita bez nadoknade,jedino se plaća obnova godine.Puno naših prijatelja sa završenim poljoprivrednim faksom,radi u inostranstvu,pravnici i ekonomisti ostaju ovde.
  • 30.07.2011 14:22
    @Lusi NS
    Znate i sami da studije nisu samo školarina. Koliki su prihodi od potvrda koje izdaje Poljoprivredni niko živi neće ući u trag ( potvrda o statusu studenta košta oko 370 dinara, za jednu uplatnicu samo jedan papir), pa sada obnove po bodu ( veterina oko 1500 dinara bod, ostali oko 1300, a jedan predmet nosi i po 8 bodova), inače smanjen je broj studenata na samofinansiranju, naročito veterine za čitavih 50 studenata. Pre je bilo 45-65, ove godine 45-15. Da ne nabrajam ostale troškove koje studenti Ekonomskog i Pravnog nemaju, a posao takođe nije zagarantovan. Nisu ni oni bolji, verujte mi.
    Što se tiče tržišta rada pročitajte na sajtu Poljoprivrednog koji su im smerovi i gde će se sa tim zaposliti- NIGDE. S Pravnog i Ekonomskog bar imaju šansu, ovi ni to.
  • Lusi NS

    30.07.2011 10:07
    @Anonimus:kada napravite poređenje,videćete da je Poljoprivredni fakultet daleko iza Pravnog i Ekonomskog.
    budžet samofinansiranje dinara
    Ekonomski 400 840 81.295.200
    Pravni 180 700 55.930.000
    Poljopriv: 520 145 10.846.000
    Ovo su prihodi od novoupisanih samofinansirajućih studenata,ostalo da ne navodim.Kao što vidite Ekonomskom i Pravnom je bitno,da upišu što više samofinansirajućih studenata,zbog žive love,bez obzira na tržište rada,koje je prezasićeno ovim strukama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti