Javnim česmama teče zagađena voda

Voda na svih devet javnih bunara u Novom Sadu fizički je i hemijski neispravna, a na dve česme je zabeležena i mikrobiološka neispravnost.
Voda na svih devet javnih bunara u Novom Sadu fizički je i hemijski neispravna, a na dve česme je zabeležena i mikrobiološka neispravnost. Prema ispitivanjima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, voda na bunarima na Tekijama i Ribarskom ostrvu je zagađena fekalijama i opasna je za ljude.

 

Iako nemaju podatke da li se neko javio lekaru zbog zdravstvenih tegoba nastalih zbog zagađene vode, iz Instituta apeluju na sugrađane da voda sa javnih bunara nije ispravna.

I pored toga, "Vodovod", koji je zadužen za održavanje bunara, nema nameru da ove česme revitalizuje, očisti ili zatvori kako ljudi ne bi imali pristup zagađenoj vodi.

Naime, za održavanje bunara u ovoj firmi izdvojeno je svega nekoliko miliona dinara, što nije dovoljno za veće radove. Kako piše Blic, u "Vodovodu" kažu da za te poslove najpre Grad treba da donese posebnu odluku za koju bi ovo preduzeće bilo samo izvođač radova.

  • Goran

    29.07.2011 17:32
    Za zagadjenu vodu grad mora da donese odluku? Jel i kada se neko davi na Strandu grad mora da donese odluku pre nego sto ga spasu?!

    PA ZATVARAJTE TE CESME AKO SU NEISPRAVNE LENJIVCI JEDNI!

  • 29.07.2011 16:40
    Ko mi kaze..
    A da im neko nije podvalio pa im doneo cesmusu iz Vodovoda a izjavio da je sa Tekija ili Ribarca. Bojim se da bi Institut dao hitan nalog da se "bunar" zatvori.
  • mlada

    29.07.2011 12:24
    cesmusa
    Alo, Institut kakva je cesmusa?
    Radite li vi ta ispitivanja na cesmenskoj
    vodi, vec dugo ni reci o kvalitetu, a vise
    od 40% neispravnih uzoraka od avgusta
    prosle godine!
    Ima li krivaca za to ili ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti