Dunavska regata u nedelju u Novom Sadu

Dunavska TID regata, najduža rečna regata na svetu, stiže u nedelju u Novi Sad.

Dunavska TID regata, najduža rečna regata na svetu, stiže u nedelju u Novi Sad.

Po tradiciji, kajakaši će biti smešteni u blizini odbojkaških terena na Štrandu, gde će boraviti do utorka, 2. avgusta, kada nastavljaju put prema Starom Slankamenu.

Regata je startovala 27. juna u nemačkom Ingolštatu, a završava se 9. septembra u rumunskom selu Sveti Đorđe na obali Crnog mora. Kajakaši, koji za 75 dana prelaze ukupno 2.455 kilometara, ušli su u Srbiju 27.jula i u našoj zemlji borave do 13.avgusta.

Ove godine u Srbiju je došlo 135 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Velike Britanije, Švajcarske i Australije. Od Beograda će im se priključiti predstavnici Italije, Hrvatske, kao i jedan kajakaš iz Kine. Iz Srbije se prijavilo oko 40 kajakaša i kanuista, a u našoj zemlji regataši se zaustavljaju u 14 mesta.

  • Jazz

    30.07.2011 17:11
    Sjajno ! Zanimljivo i za decu a i za odrasle...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti