Na samom špicu Ribarskog ostrva, prekoputa Štranda, nalazi se
jedinstveni brod-katamaran "Plivajuće ostrvo", koji svim ljubiteljima Dunava pruža nezaboravno iskustvo plovidbe novosadskim morem.
Bez obzira na to da li ste za aktivan dan u prirodi, za mirno panonsko more ili za čaroliju mirisa i ukusa, "Plivajuće ostrvo" je atrakcija koju ne smete propustiti.
Plovidba traje dva sata, a počinje na špicu Ribarskog ostrva izlaskom na otvoreni Dunav oko. Nastavlja se pored Šodroša i Kameničke ade. Na "Novosadskoj kapiji" prelazi se reka, a zatim se na sredini brod zaustavlja i okreće prema suncu.
Mirne vode Dunava, tišina koju prekidaju samo ptičice, smeh okupljenih i muzika sa katamarana, samo su neke od stvari zbog kojih vredi poći na ovo putovanje.
Ali to nije sve, dok katamaran stoji usidren među zeleno granje priobalja, pravo je vreme da se započne sa pripremom hrane, a da se oni koji u tom poduhvatu ne učestvuju otisnu kanuima niz reku. Naravno, pre toga, ako nemate ikskustva u upravljanju ovakvim plovilom, dobićete sve važne lekcije od Aleksandra Ćirića, idejnog tvorca ove avanture. Na licu mesta će vas naučiti kako se pravilno drži veslo, osnovne tehnike veslanja, kako da uđete na kanu i izađete iz njega i kako da se ponašate na vodi. Uz obuku, obzebeđeni su i bezbednosni uslovi.
Plovidba kanuom može da traje od 15 minuta do pola sata, pa čak i sat vremena ako ste za tako nešto raspoloženi - taman da se vratite na vreme za obrok.
Hranu birate i donosite sami, a na "Plivajućem ostrvu" obezbeđen vam je roštilj gde možete da je pripremite. A kada već možete da birate, onda izaberite najbolju, sa svetskom reputacijom, da biste čitavo ovo iskustvo učinili još lepšim.
Pravi izbor je naravno kuća mesa - "Casa Di Carne", mesto gde dokazani profesionalci mesne industrije prave selekciju mesa najboljeg porekla i kvaliteta.
Da je to tačno videćete čim na ugrejanu rešetku stavite prvi burger i čujete cvrčanje mesa koje vas priziva da odmah uzmete zalogaj. Uz malo strpljenja uživaćete u najboljem burgeru koji ste ikada probali, prelepo zapečen i okupan dimom spolja, mekan i sočan iznutra.
Ukusom, mirisom i kvalitetom ne zaostaju ni sveže roštilj kobasice u blagoj ili pikantnoj verziji koje kreiraju čitav festival ukusa u vašim ustima.
Tu su i stejkovi i zrelo meso stvoreni za one prelepe gril linije po njima. Baš kao i burgeri, ovo meso očuva savršenu mekoću čak i kada je bolje pečeno i bude sočno i fantastično čak i kada se ohladi. Zrelo meso je inače specijalitet i najpoznatiji proizvod mesare "Casa Di Carne", napravljeno prirodnim procesom bez dodatih boja i antioksidanasa.
Tu je i dah Italije koji sa sobom možete poneti na Dunav uz kaćatore fermentisanu kobasicu i druge proizvode.
Sve što vam je potrebno je dobar roštilj majstor, spreman da "nabaci kecelju" i baci se na posao, dok ostatak ekipe uživa u vožnji kanuom.
Kombinacija dobrog zalogaja i dana na Dunavu idealna je za tim bildinge, momačke i devojačke večeri, rođendane, žurke iznenađenja, turističke izlete, i slično.
Iako se već pozdravljamo sa letom, ne mislite da ste propustili svoju priliku za ovaj hedonistički i avanturistički dan na Dunavu. Na ovoj reci je lepo tokom cele godine, a katamaran je potpuno prilagođen i hladnijim uslovima, jer je natkriven i obezbeđeno je grejanje.
Kako da se prijavite za dunavsku avanturu?
Rezervacije su obavezne dan ranije, zbog ograničenog broja ljudi na katamaranu, a zbog epidemije se posebno vodi računa da tura bude bezbedna.
Pomenute ture, ali i mnoge druge u sopstvenom celodnevnom aranžmanu mogu biti privatne zabave. Moguće je organizovati venčanja, rođendane, devojačke i momačke večeri, poslovna i porodična okupljanja.
Sve informacije o plovidbi, kao i zakazivanja ture, moguće je dobiti na telefona
062/961-03-39, a za više informacija posetite
sajt Dunavski rafting, kao i društvene mreže
Fejsbuk i
Instagram.
Kako da nabavite sočno, ukusno i jedinstveno meso?
Meso za vašu dunavsku avanturu možete nabaviti istog jutra pre nego što krenete, jer je radno vreme, u zavisnosti od lokacije i dana, počinje između 7 i 9 časova.
Jedna od lokacija mesara je Čika Stevina 7. Radno vreme ove prodavnice mesa je utorkom, sredom, četvrtkom, petkom i subotom od 9 do 17 časova.
Mesara na Trgu Republike 18 (Riblja pijaca) radi od 8 do 16.30 svakog radnog dana, subotom su vrata ove kuće mesa otvorena od 7 do 15h, a nedeljom od 7 do 13h.
"Casa Di Carne" besplatno dostavlja mesne proizvode na teritoriji Novog Sada ukoliko je cena porudžbine veća od 3.000 dinara, a selekciju proizvoda možete pogledati i na njihovom sajtu casadicarne.rs.
Sve neophodne informacije možete dobiti na mejl office@casadicarne.rs ili na brojeve telefona +381 65 860 69 62 i +381 65 860 69 63.
Ponudu i akcije možete pratiti i na
Fejsbuk i
Instagram profilima "Casa Di Carne".