Otkazi štrajkačima Dnevnikove štamparije

Osamnaest štrajkača u Dnevnikovoj štampariji dobilo je otkaze, kazala je članica Štrajkačkog odbora Biljana Simunić, a tu informaciju potvrdilo je i rukovodstvo holdinga Dnevnik.

Osamnaest štrajkača u Dnevnikovoj štampariji dobilo je otkaze, kazala je članica Štrajkačkog odbora Biljana Simunić, a tu informaciju potvrdilo je i rukovodstvo holdinga Dnevnik.

Simunićeva je kazala da štrajkači nisu hteli da prime rešenja o otkazima, jer smatraju da su nezakonito otpušteni. U rukovodstvu holdinga Dnevnik je rečeno da je 18 zaposlenih dobilo otkaze jer štrajk nije bio zakonit.

U rukovodstvu su kazali da se većinski sindikat izjasnio protiv štrajka, a da je deo štrajkača naneo štetu preduzeću jer je blokirao štampanje izdanja koja se inače štampaju u Dnevnikovoj štampariji. Biljana Simunić je navela da se u štrajku nalazi 28 zaposlenih u štampariji i potvrdila navode rukovodstva holdinga da štrajkači nemaju podršku sindikata.

Simunićeva je precizirala da je u štrajku većina zaposlenih na odeljenjima hemigrafija, rotacija i tabačna štampa. "Štrajkujemo jer nam duguju 11 zarada, a u poslednje dve godine nam ne uplaćuju zdravstveno osiguranje", navela je Simunićeva i najavila da će štrajkači verovatno organizovati proteste ispred pokrajinskih institucija, koje su osnivači holdinga Dnevnik.

  • 02.08.2011 09:16
    lopovi
    ni ja od danas ne kupujem dnevnik dok se radnici ne vrate na posao,a onaj steva tomin ko njega plati i čijim parama ode u banju a radnici dobiše otkaze,ko je tu koga potplatio,predsednik sindikata steva tomin umesto da bude uz radnike on odma pobeže u banju,nadam se da će mu u buduće i biti potrebna ali o njegovom trošku
  • vlada

    02.08.2011 07:52
    oko za oko
    opet ja,nisu dobili 11 plata!!halo!!u kojoj to civilizovanoj državi na svetu radnik ne dobije 11 zarada?ako im se ne uplate zarade oni će tužiti poslodavca,spor će dobiti,a naplatiće se tako što će skidati sprat po sprat dnevnika tako da ni vama što ostajete nije ružičasta perspektiva.uostalom srbija je puna takvih primera,zastava kamioni,jumko,kablovi jagodina...
  • NN

    02.08.2011 07:05
    Licemerje
    Nezakonito su strajkovali, pa su dobili otkaze, a to sto nisu dobili plate i sto ima nisu uplacivani doprinosi je ne samo nezakonito, vec i protivustavno, ali za to niko ne odgovara. Samo se slegne ramenima i kaze da se nema sredstava...Kakvo licemerje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti