Crna kuća opet napadnuta

Nakon što je prošle nedelje nepoznata osoba kamenicom razbila prozor na Omladinskom centru CK13, juče je preko kapije u ulici Vojvode Bojovića bačen topovski udar.

Nakon što je prošle nedelje nepoznata osoba kamenicom razbila prozor na Omladinskom centru CK13, juče je preko kapije u ulici Vojvode Bojovića bačen topovski udar. Kako za 021 kaže portparolka centra Jasmina Graovac, u trenutku eksplozije u dvorištu Crne kuće trajala je projekcija filma kojoj je prisustvovalo petnaestak ljudi, ali srećom niko nije povređen.

"Sinoć se desio drugi napad na CK13 u razmaku od svega nedelju dana. Nepoznata osoba je bacila eksplozivnu napravu poznatiju kao topovski udar na svega nekoliko metara od ljudi koji su u dvorištu gledali film", navodi ona.

Portparolka Crne kuće kaže da policija do sada nije uspela da uhvati počinioce prethodnih napada na ovaj omladinski centar. Ona apeluje na nadležne institucije da se ovaj put potrude i pronađu ljude koji ugrožavaju bezbednost posetilaca CK13. "Kao i svaki put, pozvali smo policiju, koja je za dvadesetak minuta došla i napravila uviđaj. Pošto osobe koje stoje iza prethodnih napada još uvek nisu pronađene, ponovo apelujemo na policiju da opravda poverenje građana i uhvati počinioce", kaže portparolka centra.

Sumnja se da iza napada stoje pripadnici esktremno desničarskih organizacija, jer je program ovog omladinskog centra uglavnom aktivističkog karaktera, uz otvorenu kritiku društvenih pojava poput nacionalizma, fašizma, homofobije i negiranja ženskih prava. (M.S.)

  • Dokona

    02.08.2011 16:01
    @КУКУ ЛЕЛЕ-САД ЋЕ ИЗБОРИ
    Gde si ti bio sinoć oko 22h? I ..."Ne bi" se piše odvojeno.
  • Fikroj

    02.08.2011 15:00
    Na Crnoj Kuci pise
    "Ova kuca ce mozda biti od istorijskog znacaja"

    Bilo bi lepo da "spindoktori" objasne vec sada sta su sa tim mislili.
  • pavle

    02.08.2011 14:47
    klerofašizam
    učestali napadi na omladinski centar ck13, te odsustvo reakcije gradske vlasti, jasan su pokazatelj katastrofalno lošeg stanja u novom sadu. jer, ako grad novi sad nije u stanju da osigura bezbednost publike u jednom kulturnom/omladinskom centru, pitanje je šta je sledeće što možemo da očekujemo. razbijanje stakla na prozorima islamske zajednice u novom sadu takođe je pokazatelj krajnjeg odsustva zaštite onih koji nisu deo većine. da li se odnosi na religijska prava i slobode, ili kulturna prava (o slobodama nema ni govora) - to što se dešava u novom sadu pokazuje da se klerofašizam, upakovan u demoktarsko ruho, širi kao galopirajući karcinom. nadam se da će nadležne instance izaći sa jasnim stavom povodom ovog događaja. puna podrška ljudima iz i oko omladinskog centra ck13!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti