Bez promene na čelu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog

Za upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog ponovo je na četiri godine imenovana Jasna Jovanov.

Za upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog ponovo je na četiri godine imenovana Jasna Jovanov. Prvi put je na tu dužnost stupila 1999. godine, a Vlada Vojvodine je potvrdila njen ponovni izbor na osnovu rezultata konkursa zaključenog 8. juna.

Jasna Jovanov je istoričar umetnosti i muzejski savetnik, magistrirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu na Odeljenju za istoriju umetnosti, a doktorirala u Centru za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije Univerziteta u Novom Sadu. Od 2005. godine bavi se i edukativnim poslom, kao predavač istorije umetnosti na Departmanu za geografiju, turizam i ugostiteljstvo Prirodno-matematičkog-fakulteta u Novom Sadu i na Akademiji klasične umetnosti Univerziteta EDUKONS.

Spomen-zbirka poseduje, proučava, publikuje i izlaže umetnička dela koja je sakupio Pavle Beljanski (1892-1965), jugoslovenski diplomata i kolekcionar, i poklonio Novom Sadu 1957. godine. Zdanje je otvoreno za javnost 1961. godine sa 173 umetnička dela, a uz stalnu postavku mogu se videti i "Memorijal umetnika" i "Memorijal Pavla Beljanskog".

  • artLOVER

    08.08.2011 13:56
    bilo bi od koristi da navedete
    koji je to mandat po redu gđi jovanov
    - meni se čini četvrti, ili peti Y#"$%&
  • Vlada

    03.08.2011 08:36
    A bilo bi čudno da neka vest koja se tiče grada prođe bez zlobnog komentara, izmišljenog stranačkog pripadništva i barem na jedan dan izlečene ljudske frustracije:)) Čestitke g-đi Jovanov!
  • Kuja

    02.08.2011 22:17
    Zutica
    Ziveo JUL u avgustu.Njegovo je carstvo nebesko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti