FK Vojvodina kažnjen zbog grba Vest Hema?

Uprava fudbalskog kluba Vojvodina reagovala je na zvaničan dopis evropske kuće fudbala, kojim je novosadski klub kažnjen sa 25.000 evra zbog ispoljenog fašizma i antisemitizma na utakmici u Lihtenštajnu protiv Vaduza.
Uprava fudbalskog kluba Vojvodina reagovala je na zvaničan dopis evropske kuće fudbala, kojim je novosadski klub kažnjen sa 25.000 evra zbog ispoljenog fašizma i antisemitizma na utakmici u Lihtenštajnu protiv Vaduza.

Kako se navodi u saopštenju, disciplinska komisija UEFA je transparent sa dva ukrštena čekića, koji predstavlja grb engleskog drugoligaša Vest Hema, iz nekog razloga označila kao antisemitski. Pored toga, u UEFA-inom obrazloženju kazne stoji i da su "Slaninari" razvili transparent sa likom Hanibala Lektera iz filma "Kad jaganjci utihnu", bez dodatnog objašnjenja zbog čega je to zabranjeno.

Vojvodina je kažnjena i zbog uvreda upućenih igraču Vaduza koji je italijanskog porekla, iako uprava novosadskog kluba tvrdi da su povici stigli sa dela tribine na kom su bili smešteni navijači koji nisu organizovano stigli iz Novog Sada. Kaznu je pospešila i činjenica da su Vošini navijači za vreme utakmice zapalili i baklju, što je kažnjivo prema propisima evropske kuće fudbala.

Pored Vojvodine, disciplinska komisija UEFA kaznila je i Rad sa 1.000 evra, jer su njihovi navijači ubacili petardu na teren u duelu sa Olimpijakosom iz Volosa na Vračaru. Oba kluba imaju pravo na žalbu, koja košta 3.000 evra, a evropska kuća fudbala je poznata po tome da nakon žalbe često i uveća kazne za klubove. Još uvek nije poznato da li će Novosađani uložiti žalbu na odluku UEFA. (M.S.)

  • ALUMNI

    08.08.2011 10:10
    GLUPOST JE NEUNIŠTIVA PART 3
    Kakva zamena teze, kako još jedan promašen komentar. Shvatite da su u pitanju predrasude o nama, o našem gradu, o našoj državi.

    Samo zato što je neko iz Novog Sada dobija epitet fašiste. Ako vas to ne brine, vraćamo se na BUDALI JE MORE DO KOLENA.........

  • Piplfoks

    08.08.2011 07:10
    Martinu svaka čast za komentar. Samo sakaćenje zidova da ne spominjemo, ali treba stvarno biti poslednji idiot pa momka koji je tragično poginuo u navijačkom sukobu (na koji je svesno otišao sa namerom da se fizički obračunava) smatrati nekakvim herojem grada. Međutim, kada to promovišeš po gradskim zidovima ne bi li od njega napravio uzor svakakvim balavcima naloženim na fudbal, to je već za žešće batine i par godina prinudnog rada. E sad, to što se takvi okružuju samo istim takvim budaletinama pa misle da niko ne sme u lice da im skreše istinu, otrežnjenje sigurno usledi čim zađu malo među normalan svet.
  • Фирмаш

    04.08.2011 23:35
    @РФКНС
    Ако ћемо сад о словенској митологији можемо и да разглабамо о томе како ми нисмо словени него Илири.Укуцај на јутјубу предавања др. Јована И. Деретића.Историју пишу победници,немој да сви одмах причамо како знамо шта значи кукасти крст,нордијски крст,да ли је фашизам лош или добар итд.Код Фирме важи став да се јавно не испољавају било какви политички симболи,којих је у прошлости било,и левих и десних,а личних политичких опредељења има разних.А везано за ову вест,име Мусолинија су узвикивали навијачи са друге трибине једном италијанском играчу Вадуца.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti