Radnici tuže upravu Dnevnik holdinga

Radnici "Dnevnik holdinga" koji su dobili otkaz zbog štrajka u toj kompaniji podneće krivične prijave protiv rukovodstva zbog nezakonitog otpuštanja.
Radnici "Dnevnik holdinga" koji su dobili otkaz zbog štrajka u toj kompaniji podneće krivične prijave protiv rukovodstva zbog nezakonitog otpuštanja.

Prema njihovim rečima, štrajk je organizovan jer već 11 meseci ne primaju redovnu platu, niti imaju zdravstveno osiguranje. Kako kažu, zahvaljujući tome što Vlada Vojvodine mesečno izdvaja 2,3 miliona dinara za štampanje lista, svakog meseca se radnicima isplati polovina zarade, što je između 5.000 i 12.000 dinara. Zbog neplaćenih računa, sudski izvršitelji su počeli da im seku struju i plene imovinu.

Predsednik Upravnog odbora "Dnevnik holdinga" Zlatomir Momirov, s druge strane, navodi da su ovi radnici otpušteni zbog nezakonitog štrajka, jer je većina zaposlenih htela da nastavi sa radom, iako ne dobijaju platu. Prema njegovim rečima, sa Ministarstvom ekonomije je dogovoreno da se sprovede socijalni program, po kojem će deo radnika napustiti firmu uz otpremninu.

  • korumpiran

    03.08.2011 22:40
    za Plika
    Oni koji bi trebalo da pomognu, placeni su da to ne urade, kao sto su pomenuti likovi debelo placeni da uniste Dnevnik Holding, 300 radnika i njihovih porodica, zarad licne i materijalne koristi. Resenje postoji, ali nema ko da ga sprovede, radnici i Sindika su nemocni pored korumpiranog i nesposobnog menadzmenta, korumpiranog tuzilastva pa i poduzeg spiska korumpiranih likova iz pokrajinske vlasti
  • plik

    03.08.2011 20:08
    za korumpiranog
    E, kad bi uz Duleta Vlaovića još hteli da progovore Vera Šoti i Pera Petrović... ali ćutljivi su po prirodi, pa neće. Ni Boško Lukač nije naročito glagoljiv. Možda bi neko mogao u tome da im pomogne?
  • Posmatram samo

    03.08.2011 17:00
    i gledam Dokle ce!
    PUNA PODRSKA!!!!!

    I radnicima Denvnika i radnicima Toplane koje rukovodstvo pod palicom Jelica NECE da vrati na posao iako imaju Resenje suda o vracanju na radno mesto!!!!

    Izdrzite radnici nece ni ovi jos dugo!

    A i NISU JACI I IZNAD SUDA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti