Putari najavili blokadu AIK banke

Radnici preduzeća "Bačkaput", koje posluje u okviru "Nibens grupe", u četvrtak će protestovati ispred prostorija AIK banke u Novom Sadu zbog neisplaćenih zarada.  
Radnici preduzeća "Bačkaput", koje posluje u okviru "Nibens grupe", u četvrtak će protestovati ispred prostorija AIK banke u Novom Sadu zbog neisplaćenih zarada.

S obzirom na to da nije postignut dogovor o odlaganju naplate potraživanja sa najvećim poveriocem "Nibensa", AIK bankom, da bi se radnicima isplatile zarade, koje nisu primili od marta, putari su prinuđeni na protest, rekao je za Radio 021 predsednik Sindikata u "Bačkaputu" Đuro Trivunović.

"Odlučili smo da se u četvrtak u 11 časova blokiraju sve filijale AIK banke, a ponovo je zakazan sastanak bankara i Agencije za privatizaciju kako bi se pronašlo rešenje za Nibens grupu", ističe Trivunović, dodajući da će proteste u svojim gradovima organizovati i radnici preduzeća "Beograd","Niš", "Vranje" i "Kragujevac".

Trivunović objašnjava da je uhapšeni vlasnik "Nibensa" Milo Đurašković prilikom zaduživanja kod AIK banke kao garanciju unapred založio sredstva koja grupacija dobija za održavanje puteva. "Kada je traženo da ta sredstva idu za platu radnika, a ne u AIK banku, banka je odbila da da pismenu saglasnost", navodi ovaj sindikalac. Kaže da on lično nije optimista po pitanju ishoda novog sastanka u četvrtak, jer je mnogima u interesu da "Nibens grupa" propadne, kako bi preuzeli poslove na kojima je trenutno angažovana ta grupacija.

Preduzeća iz sastava "Nibens grupe" trenutno održavaju više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvuju u gradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju.

AIK banka: Dogovor je postignut

AIK banka saopštila je da su poslovne banke dogovorile principe plana restrukturiranja te grupacije, kojim će se omogućiti deblokada računa i reprogramiranje obaveza tog poslovnog sistema.

Kako se ističe, Zahtev privrednih društava iz sastava "Nibens grupe" za isplatu zaostalih zarada pogrešno je usmeren na AIK banku, koja ni po kom osnovu nije dužnik ovoj grupaciji, niti njihov investitor.

"Imajući u vidu izuzetno složenu ekonomsko - socijalnu situaciju u 'Nibens grupi' AIK banka je i tom prilikom pokazala partnersko razumevanje u rešavanju tih problema i iskazala spremnost da sačeka sve investitore te grupacije u isplati založenih potraživanja, kako bi se omogućila isplata zarada putarima", navodi se u saopštenju. (D.B)

  • semtex

    03.08.2011 21:51
    dogovor...
    Dogovor je glasio "sve koji budu protestvovali zgazice sluzbenim kolima direktor i njegov sin i nece lezati ni dana jednoga"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti