Lisice i dalje čekaju propise

Iako je prošlo više od godinu i po dana od kada je novosadski "Parking servis" nabavio naprave za blokadu točkova nepropisno parkiranih vozila, one se još ne koriste.  
Iako je prošlo više od godinu i po dana od kada je novosadski "Parking servis" nabavio naprave za blokadu točkova nepropisno parkiranih vozila, one se još ne koriste.

Kako za Radio 021 kaže portparolka ovog gradskog preduzeća, Jasna Kovčin, lisice za vozila ne mogu da koriste jer za to ne postoje odgovarajući propisi. "Ne koriste se iz razloga što čekamo republički Zakon o lokalnoj samoupravi. Na osnovu toga ćemo tek moći da pristupimo korišćenju lisica", objašnjava Jasna Kovčin.

U "Parking servisu", tokom prošle godine, nekorišćenje lisica pravdali su nepostojanjem odgovarajućeg pravilnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a kako sada kažu da nedostaje zakonski okvir za njihovu upotrebu, ostaje nejasno zašto su žurili s nabavkom.

Podsetimo da je "Parking servis" početkom prošle godine nabavio 84 naprave za blokadu točkova, od čega su po dve za kombije i autobuse, a 80 za putnička vozila. (D.S.)

  • G

    09.08.2011 10:49
    @Marko - neko bi pomislio da više nismo ista zemlja, ako je potrebno posebno dokazivati pred ustavnim sudom jednu istu stvar za drugi grad iste države.
  • Nezadovoljan

    09.08.2011 06:25
    Radiće brusilica...
  • Sremac

    08.08.2011 19:13
    ČIK NEKA STAVE LISICE !
    Voleo bih da se neki deran zabuni pa meni stavi lisice na auto i to kad dovezem komšiju Đoku na dijalizu,pa se parkiram na trotoar kod bolnice,jer nema nigde mesta.Mislim da bi ta lija završila negde u ataru u kanalu,pa nek apse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti