FOTO: Plaćaju parking jer ne mogu do svojih garaža

Žitelji dela Šafarikove ulice koji od vikenda, zbog putarskih radova, ne mogu da dođu do svojih dvorišta i garaža ovih dana su se suočili sa, kako kažu, još jednom neprijatnošću.
Žitelji dela Šafarikove ulice koji od vikenda, zbog putarskih radova, ne mogu da dođu do svojih dvorišta i garaža ovih dana su se suočili sa, kako kažu, još jednom neprijatnošću.

Naime, "Parking servis" im naplaćuje parkiranje iako je ulica zatvorena, a na pojedinim vozilima, na kojima ne stoji stanarska parking markica, zatečena je i doplatna karta. "Mi bismo inače parkirali u svoja dvorišta i garaže ali do njih ne možemo da dođemo", navodi jedan naš slušalac, koji živi u zatvorenom delu Šafarikove.


Iz "Parking servisa" Radiju 021 je saopšteno da nisu dobili zvanično obaveštenje o početku radova u Šafarikovoj ulici, niti nalog da se za stanare obezbedi besplatan parking. Dodaju da je zbog radova onemogućeno korišćenje osam parking mesta u tom delu ulice, dok su sva ostala dostupna, a građanima iz te ulice koji imaju stanarske karte preporučuju korišćenje parkinga u Jevrejskoj, ulici Pap Pavla, kao i plato u Šafarikovoj pored garaže.

"Ukoliko budu postojali opravdani razlozi, "Parking servis" će stornirati doplatne karte koje su izdate stanarima kojima je blokiran pristup njihovim garažama", dodaje se u saopštenju. (D.B)

  • Piplfoks

    08.08.2011 14:03
    To što ti rovite budalaštine nazivaš metaforama, snishodljivost predusretljivošću, a persiranje poistovećuješ sa ljubaznošću - to je samo tvoj problem. Ja ću te se rado 'manuti', a uz malo sreće, reakcije poput moje će ti ogaditi tu želju da 'pomažeš' drugima na ovakav način, pa ćeš češće 'divaniti' sa samim sobom - što ti, sudeći po sklonosti da o sebi govoriš u trećem licu, neće pasti nimalo teško.
  • Ihih

    08.08.2011 11:51
    Često putujem i volim da istaknem da sam iz Novog Sada, grada kulturnih ljudi. A uvek se upravo ovde nađe neko da me prizemlji i pobedi iskustvom.
    Šta misliti o osobi koja o Vama zna upravo onoliko koliko i Vi o njoj – dakle ne zna ništa! Gde smestiti takvu osobu, koju Vi persirate celo vreme (upravo zato), a ona je sa Vama na čuvamo ovce zajedno? O osobi koja bilo koju metaforu naziva zamenom teza, pa Vam onda zamera što se ne ponavljate! Koja tvrdi da ležete i mažete, naziva Vas glupim i licemernim, savetuje da se držite „svog fotoaparatića i uniforme Parking servisa.“…
    A još i divaniti ovde sa takvom osobom, koja je svoju kulturu ophođenja ubrala ko zna gde? Ta man’te me!
  • Piplfoks

    08.08.2011 07:40
    Pretpostavljasm da to što se više ne pozivaš na prolazak kroz crveno znači da si i sam shvatio koliko je taj primer bio glup i licemeran. Doduše, to si zamenio ovim biserom:
    '...zakonski osnov postoji. Da li se on nekome sviđa ili ne, i da li je ustavan, to je druga stvar.' To što misliš da je za postojanje zakonskog osnova nebitno da li je gradska odluka u skladu sa zakonom i Ustavom, najbolji je pokazatelj da baš i nije dovoljno samo biti pismen, potrebno je i imati nešto u glavi. Ako Ustavni sud bude radio svoj posao kao što je radio kod odluke o zabrani prodaje alkohola i stavi i ovo van snage, svako koga je grad šikanirao odnošenjem automobila i tužbama moći će da ih tuži, a štetu ćemo platiti svi mi. Ovo pitanje zaslužuje mnogo ozbiljniji odgovor od bahatog 'pročitaj šta ti piše na doplatnoj karti', pa ako ne možeš da ga daš, lepo se ti drži svog fotoaparatića i uniforme Parking servisa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti