Objavljena rang lista za prvih 12 stanova solidarnosti u Momčila Tapavice na Novom naselju

Novosadska uprava objavila je, nakon sprovedenog konkursa, rang listu za dodelu prvih 12 stanova solidarnosti u Ulici Momčila Tapavice, na Novom naselju.
Objavljena rang lista za prvih 12 stanova solidarnosti u Momčila Tapavice na Novom naselju
Foto: 021.rs

Ovim je podeljena gotovo polovina stanova koji su oglašeni i radi se o onima koji će biti ponuđeni tročlanim i petočlanim domaćinstvima na prodaju po ceni od gotovo 99.000 dinara sa PDV-om po metru kvadratnom i mogućnošću otplate na 240 rata. 

Kako se vidi iz odluke Stambene komisije, za osam stanova od oko 43 kvadrata bila je prijavljena 91 tročlana porodica, dok su za četiri stana od oko 59 kvadratnih metara bile prijavljene 22 porodice sa pet članova. 

Na predlog rang liste mogu da se podnesu prigovori u roku od 15 dana, nakon čega će biti doneta konačna odluka. Potom će uslediti i potpisivanje ugovora, te useljenje u stanove. 
 
Od Grada se očekuje da u narednom periodu objavi i preliminarne liste za sedam stanova, površine od 37 do 41 metra kvadratnog, koji su namenjeni dvočlanim porodicama, kao i za još šest stanova, veličine veće od 50 kvadratnih metara, koji su namenjeni četvoročlanim porodicama.
 
U ovoj zgradi, koja je počela da se gradi 2019. godine i trebalo bi da je već useljiva, nalaze se još dva stana koja će biti prodata po komercijalnim uslovima. 
 
Podsetimo, Stambena agencija Novog Sada nedavno je izabrala izvođača radova na tenderu za gradnju još jedne zgrade (lamela 5) sa solidarnim stanovima, koja će se nalaziti na Novom naselju. Uskoro bi trebalo da počne njena izgradnja, a zgrada će imati 27 stanova različite kvadrature.
 
Stanovi za koje je sada objavljena rang lista smešteni su u lameli 4, a u Ulici Momčila Tapavice trebalo bi da se izgradi šest lamela, čime bi se izgradilo ukupno 173 stana solidarnosti.
  • Danijela

    15.11.2021 15:22
    Stanovi solidarnosti
    Kada ce lista za jednoclane i dvoclane?
  • Hm...

    15.11.2021 12:07
    @gde
    je objavljeno
    Jel ima neki link?

    Imate dokument objavljen na sajtu Grada Novog Sada...
  • gde

    15.11.2021 11:00
    je objavljeno
    Jel ima neki link?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti