Predsednici skupština stanara kradu od komšija

Predsednici skupština stanara u Novom Sadu često od svojih komšija uzimaju previše novca za sitne popravke i radove, pri čemu razliku između tražene i realne sume stavljaju u svoj džep.
Predsednici skupština stanara u Novom Sadu često od svojih komšija uzimaju previše novca za sitne popravke i radove, pri čemu razliku između tražene i realne sume stavljaju u svoj džep.

Osim predsednika, u poslove se često ugrađuju članovi njihove rodbine, koji se potpisuju kao izvođači radova. Kako piše Press, predsednica skupštine stanara iz jedne zgrade u Ulici Branka Ćopića je uzimala po gotovo 40 evra od četrdesetak stanova u zajedničkom dvorištu za izgradnju kapije, za šta stanari nisu dobili adekvatne priznanice, a izvođač radova bio je njen muž.

U udruženju profesionalnih predsednika skupštine stanara "Maior domus" kažu da ovakvi slučajevi nisu retkost, ali da njihovi članovi ne učestvuju u  malverzacijama. Prema njihovim rečima, dešava se da predsednici kućnih saveta organizuju "fondove za zlu ne trebalo", od kojih mesečno odvajaju i po 500 evra na ime svog honorara.

Nije retkost ni da od novca za popravke srede sebi kupatilo, uzmu automobil ili renoviraju stan.

  • pera

    19.12.2017 18:22
    komunalac nam popuje
    Unašoj zgradi imamo komunalnog inspektora koji je bez glasanja, funkciju predsednika kucnog saveta preuzeo samoinicijativno...od svoje supruge! Od pocetka je uveo placanje od 200 din po stanu za svoj rad. Kako mu oko 1100e godisnje nije dosta, trosi covek po svom nahodjenju i drugih 1100e predvidjenih za izvodjenje radova. Dovodi svoje kolege da nam izvode radove i umesto fiskalnih racuna imamo izjave firmi...Evo smo od 2012 poceli sa legalizacijom i umesto da nas to kosta oko 1e po m2, mi smo na 3-4e, a da i pored negodovanja i trazenja racuna, isi ne haje. Evro nam je racunao prosle godine po 130 dinara za isplatu (novu) II faze legalizacije...Osilio se covek, a i pare mu padaju bez rada. Sredio covek svoj stan, okrecio ga, izolovao prozore i kupatila onima koji glasaju za njega, a ponavlja da protivpozarna zastita nije ispravna! Kad se izvode radovi stanarima se naplacuje SVE preko Informatike. Od 2012, nismo videli ni 1 racun niti smo dobili na uvid zavrsni racun, niti covek vodi knjigovodstvo. Stanari ko popisani...cute. I pored toga sto nas je olaksao za preko desetak hiljada evra, niko iz gradske uprave nije nadlezan. Samo kad postoji zakon po kome se ljudima plene stvari i stavlja imovina na dobos za neplacene racune od 1500 dinara. Sramota!
  • Петар

    24.11.2017 15:06
    Надуване фактуре
    Ух, надуване фактуре другара извођача радова су стара ствар. Мој председник кућног савета се лепо опарио на тај начин.
  • Dragica

    03.12.2015 11:21
    Ko su predsednici
    Sramota je što uglavnom predsednici budu one bitange koji su za vreme Broza nepismeni imali i te kakve funkcije i naučili tamo da kradu,pa su i kao penzioneri alavi.Mnogi privatnici se trpaju i tu da zarade.Retko ćete videti mladog čoveka koji je bez posla da postane predsednik kućng savjeta,već ove ispušene bitange,jer im je stalno malo,a jeb.bi se za dinar, pa tako i pljačkaju sopstvene komšije.Treba da se krivično gone ukoliko imate doznaku da su vas pokrali....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti