Klisa dobija novu školu

U septembru bi mogla da počne obnova dve i izgradnja jedne nove osnovne škole u Novom Sadu, a u okviru projekta s kojim je Ministarstvo prosvete konkurisalo i dobilo zajam od Evropske investicione banke.

U septembru bi mogla da počne obnova dve i izgradnja jedne nove osnovne škole u Novom Sadu, a u okviru projekta s kojim je Ministarstvo prosvete konkurisalo i dobilo zajam od Evropske investicione banke. Renoviraće se i dograđivati osnovne škole Svetozar Marković Toza na Detelinari i Kosta Trifković na Rotkvariji, dok će novu školu dobiti građani Klise.

- Prve radove na dogradnji dve škole možemo očekivati u septembru, pa se očekuje da u njima bude više đaka od naredne školske godine. S druge strane, glavni projekat za izgradnju nove škole na Klisi se trenutno završava, a tek nakon toga slede tenderi i izgradnja - rekao je Dnevniku član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Milan Đukić.

Direktor škole "Kosta Trifković" Milan Spasojević se nada da će radovi biti završeni do sledeće školske godine u koju bi onda krenuli s nastavom u dve smene, s tim da postoji mogućnost da u budućnosti nastavu organizuju samo u jednoj smeni. Ovom dogradnjom škola će dobiti neophodan dodatni prostor, a škola će i prvi put posle 44 godine dobiti pravu zbornicu.

  • Lilix

    08.08.2011 14:43
    Da li je nekom palo na pamet da naselje Adice uopšte nema školu i da je, zbog toga, škola Jožef Atila pretrpana. To što su izgradili školu na ulazu u Veternik nije ništa pomoglo pošto nisu napravili nikakvu vezu sa njom (GSP) da bi deca išla tamo.
  • ns

    08.08.2011 12:25
    meni tozina na detošu izgleda skroz normalno, ne kažem da ne treba ulagati u neku školu ali koji je kriterijum da neka bude ispred neke mene zanima i ko to odlučuje!? logički mi je jedino zbog novog bulevara i novih zgrada i nove dece koja se tu planiraju, a šta je sa školom na podbari i radioaktivnim gromobranom na placu pored?
  • nsnn

    08.08.2011 09:51
    a novo naselje? u prvu vojvodjansku ,koja je izadana za 950 ucenika ide 1700 i to je samo pola novog naselja, dok se ostatak dece sa naselja salje na satelit i u nikolu teslu na telep, a kao najveci deo grada mislim da bi bilo sasvim ok da se izgradi jos jedna skola, o kojoj se pricalo pre dosta godina jos

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti