Za ne poverovati - naše pošte novosadske

Iako živimo u 21. veku, u Srbiji je još uvek moguće da na mestima na kojima se nešto plaća ne postoje elektronski čitači platnih kartica.  
Iako živimo u 21. veku, u Srbiji je još uvek moguće da na mestima na kojima se nešto plaća ne postoje elektronski čitači platnih kartica. Takav je slučaj u svim novosadskim poštama, sem u Glavnoj.

Novosađani svoje račune mogu platiti karticom samo u velikoj pošti, dok se za manje u gradu ne zna kada će ta usluga biti omogućena.

Jedna Novosađanka kaže za Radio 021 da se našla u problemu, kada je u  pošti na Limanu trebala da plati račune koji su bili negde oko 3000 dinara a ona u novčaniku nije imala dovoljno novca. Kada je pružila karticu, službenica na šalteru je rekla da oni nemaju elektronski čitač i da kartice primaju samo u velikoj pošti.

Kako za Radio 021 kažu u Pošti, u Srbiji ne postoji zakon kojim se pravna lica obavezuju da imaju elektronski čitač kartice već to spada u njihovu dobru volju. Nabavka ovih uređaja je u planu ali se još uvek ne zna tačan datum kada će ih dobiti i ostale pošte.

  • Korisnik platne kartice

    10.08.2011 11:09
    Prilikom placanja platnim karticama nije dozvoljena naplata bilo kakve provizije!!!
    ("Korisnik DinaCard kartice nema dodatne troškove za transakcije plaćanja robe i usluga na prodajnom mestu. Račun korisnika će biti zadužen samo za vrednost kupljene robe/usluge." - izvor: www.dinacard.nbs.rs/sr/infousers.html#q3)
    .
    Odakle "Informatici" pravo da naplacuje proviziju (kako navode pojedini komentatori)?Molim 021 da kontaktira "Informatiku" i da ovu stvar novinarski istrazi te obavesti svoje citaoce i celokupnu javnost o cemu se radi.
    .
    Sto se tice Poste mislim da na salterima poste ne vrsite placanje karticom, vec vam se nudi da karticom podignete gotovinu (kao na bankomatu), pa onda istom platite racune. Sto naravno podleze placanju provizije, kao kada na bankomatu ili salteru druge banke (a ne vase koja vam je izdala karticu) podizete gotovinu. Molim 021 da i ovo pitanje novinarski istrazi kako korisnici usluga Poste ne bi bili dovodjeni u zabludu da mogu da plate racune karticom (kao kada placaju robu u prodavnici, za sta ne placaju proviziju) vec da im se nudi surogat placanju u vidu podizanja gotovine, za sta naravno sledi placanje provizije.
  • Richard Rublev

    10.08.2011 07:41
    Glupost, zadrtost i bezobrazluk
    Baš jadno deluje kad pročitam, a i sećam se, da u Informatici uzimaju 5% provizije na plaćanje karticom. Ne mogu da nadjem adekvatan izraz da opišem to. U Švajcarskoj kupim kartu za voz na sajtu, oni mi pošalju mms sa kodom i kondukter uzme skener i sa ekrana telefona pročita kod. Nigde ni jednog papira u celoj transakciji. A zamislite još, niko nije stavio premijera na televiziju da pokaže kako obavlja 3G video poziv...Stvarno se smešno ponašamo. Posebno u tim zelenaškim preduzećima, gde je sigurno skoncentrisana velika količina novca. Ali neću više, hoću da se danas osećam dobro što nisam tu.
  • Filip

    10.08.2011 06:59
    JGPS
    Računi se makar mogu platiti preko interneta, ne mora se stajati u redu u pošti.

    Kada sam pitao na salteru za prodaju mesečnih markica u GSPu da li mogu markice da se kupe za godinu dana unapred, ili da se kupe preko interneta, pa da pošalju na kućnu adresu, da ne moram da čekam u redu, onda mi se gospođa koja tamo radi slatko nasmejala i rekla: "Pa šta ti misliš gde ti živiš?"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti