Za raskopane ulice niko ne odgovara

Iako je po zakonu obavezna, novosadska inspekcija, po prećutnom dogovoru s gradskim vlastima, izbegava kažnjavanje gradskih komunalnih preduzeća, čak i kada se otvoreno oglušuju o njene naloge.
Iako je po zakonu obavezna, novosadska inspekcija, po prećutnom dogovoru s gradskim vlastima, izbegava kažnjavanje gradskih komunalnih preduzeća, čak i kada se otvoreno oglušuju o njene naloge.

Sve završava izdavanjem naloga javnim preduzećima, kaže za "Blic" načelnik gradske inspekcije, Željko Radulović, i dodaje da se nalozi u kratkom roku ispoštuju, jer bi u suprotnom sigurno usledilo pisanje prijava. Ipak, mnogi nalozi čekaju mesecima na realizaciju, poput onih za krpljenje rupa na putevima, ali se to pravda nedostatkom novca, tako da se odlučuje šta će se raditi kao prioritet.

Član Gradskog veća zadužen za finansije, Živko Makarić, kaže da inspektori mogu pisati kazne, ali da ukoliko nema sredstava u programu za određenu vrstu radova, to onda neće imati efekta. On objašnjava da bi kažnjavanje komunalnih preduzeća značilo uzimanje para iz budžeta, koje bi odmah išle nazad u budžet.

U komunalnim preduzećima, poput "Gradskog zelenila" i "Čistoće", smatraju da u radu ne prave propuste, tako da nema razloga da ih inspekcija kažnjava.

  • pawlle

    10.08.2011 19:10
    kakvo idiotsko objasnjenje zivka , pa kako gradjanima ne oprostite dugove zato sto nemaju para !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10.08.2011 08:20
    @H1n1
    ..mozda ste mislili na FINASIJSKU granu na kojoj sedi

    da se njoj ne zameri
  • Bla

    10.08.2011 08:11
    .
    Evo primera u mojoj ulici. Dosli iz toplane raskopali ulicu, pocupali tri metra zivice. Varili i ostavili rupu dva meseca... Posle dva meseca dosli iz put-a i zakrpili. I dalje ne dostaje tri metra zivice. Takodje su jos iscupali kuglu, koju nisu vratili i trotoar od ciglica se poceo odvaja zato sto nisu dobro zatrpali i utabali rupu... Grad ima jedinstven nacin radova, a to je ofrlje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti