Upis u vrtiće za još 1.200 dece

U vrtiće Predškolske ustanove, krajem avgusta ili početkom septembra, moći će da se upiše još oko 1.200 mališana, koji su ostali ispod crte.
U vrtiće Predškolske ustanove, krajem avgusta ili početkom septembra, moći će da se upiše još oko 1.200 mališana, koji su ostali ispod crte.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Milan Đukić, kaže da su s "Radosnim detinjstvom" našli modalitet kako da prošire kapacitete za više od hiljadu dece, čime će se lista čekanja smanjiti na nekoliko stotina.

Prema zvaničnim podacima, nakon konkursa je ispod certe ostalo 1.305 mališana, pri čemu je odbijeno još 785 prijava, jer su roditelji decu prijavljivali u vrtiće na mesta koja nisu bila u ponudi. Na konkursu je bilo mesta za samo 1.105 dece, tako da će proširenjem kvota broj upisanih mališana biti dupliran.

Đukić za Blic objašnjava da upis sve dece nije moguć odmah, jer je potrebno da Skupština grada usvoji izmene programa Predškolske ustanove. Očekuje se da će kao i ranijih godina, kada su proširivane kvote, roditelji dece koja su ostala ispod crte, biti pozvani da dođu u upravnu zgrada u Pavla Simića da potpišu potrebna dokumenta. S proširenjem kvote, u vrtićima Predškolske ustanove biće skoro 16.000 dece.

  • Maki021

    10.08.2011 09:34
    Jedino što nisu objasnili kako su to "našli modalitet kako da prošire kapacitete za više od hiljadu dece". Pretpostavljam da ih sada neće više biti samo po tridesetoro i grupi već po četrdesetoro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti