Obijena kancelarija Rusinskog kulturnog centra

Nepoznate osobe provalile su u nedelju uveče u kancelariju Rusinskog kulturnog centra u Ulici Jovana Subotića.
Nepoznate osobe provalile su u nedelju uveče u kancelariju Rusinskog kulturnog centra u Ulici Jovana Subotića.

Kako je za Radio 021 izjavio predsednik UO tog Centra Aleksandar Čovs iz kancelarije su odneta dva računara, telefon sa faks mašinom, skener i harmonika. Čovs ističe da je Rusinski kulturni centar bio meta provalnika i prethodnih godina, ali počinioci ni u jednom slučaju nisu pronađeni.

Prema njegovim rečima, zaposleni u Centru su pokušali sami nekako da obezbede prostorije od provala. Policija je, kao i prethodnih puta, izašla kako bi se napravio uviđaj, ali ništa dosad nije učinjeno osim što je konstatovana šteta.

Iako još nije utvrđeno koliko je oštećen Centar, Čovs pretpostavlja da je vrednost ukradenih stvari oko 400 evra. U prethodnih nekoliko navrata iz Centra je ukradena gotovo sva muzička oprema i nekoliko instrumenata.(D.B)

  • B

    10.08.2011 14:06
    Gde su dušebrižnici
    Kad su pre nekoliko dana polupali 1 (jedno) staklo na Islamskom centru, to je bio signal da svi (partije, vlast, NVO) skoče u odbranu komšija druge vere. Niko osim par NVO se nije uzbuđivao kad su proteklih godina napadane manje hrišćanske zajednice po celoj Vojvodini.
    Sad, kad su u pitanju komšije iste vere, mirni, radni i pošteni, a već više puta pljačkani, niko ni mukajet.
    Nije profitabilno, pa to ti je...
  • che

    10.08.2011 08:17
    za Roditelja
    Vi ocigledno niste imali nikakav kontakt sa zavisnicima, tada bi ste saznali da zavisnost od droge, alkohola ili kockanja ne bira stalez niti godine.
  • Jazz

    10.08.2011 06:40
    E policijo naša....od kulturnog centra nemate nikakve vajde pa je i zapisnik , izgleda, dovoljan....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti