Dve godine čekaju diplome

Studenti, koji su pre dve godine diplomirali na Odseku audio-vizuelnih medija na Akademiji umetnosti ne mogu da se zaposle sa završenom stručnom spremom, jer im uprava još nije izdala diplome.
Studenti, koji su pre dve godine diplomirali na Odseku audio-vizuelnih medija na Akademiji umetnosti, ne mogu da se zaposle sa završenom stručnom spremom, jer im uprava još nije izdala diplome.

Prema pisanju lista "Blic", 25 studenata upisalo se 2006. godine na Akademiju po akreditovanom programu 3+2. Nakon što su tri godine plaćali školarinu i položili sve ispite za osnovne studije, od fakulteta su dobili samo uverenje na kojem ne piše zvanje. Kažu da ih Akademija sada uslovljava da upišu još jednu godinu ako žele diplomu.

Međutim, na fakultetu kažu da studente niko ne uslovljava i da će diplome dobiti ove jeseni. Kako navode, do zastoja u izdavanju diploma došlo je zbog promene programa sa 3+2 na 4+1 godinu studiranja, što je opet odužilo administrativni postupak.

  • za hanu 2

    18.08.2011 13:43
    Ne znam kako je na drugim fakultetima ali konkretno za ovaj slucaj znam! Studenti generacija pre "bolonje" su isli takodje 3god i zavrsili sa zvanjem diplomirani jer je obim gradiva bio za cetvorogodisnje skolovanje a samo smesten u trogodisnje...Ovoj nesretnoj (kako svi kazu) generaciji,napominjem, NIJE SMANJEN obim gradiva niti broj ispita ali zato stepen obrazovanja jeste! Sad nek neko objasni zasto? Bitan je broj polozenih ispita i njihova sadrzina a ne broj godina studiranja...ili se varam? 42 polozena ispita i diploma u rangu visih skola?! Nesto nije u redu...a pre samo dve godine tih 42 ispita je bilo za zvanje diplomirani a sad odjednom nije. Sta je onda sa onim generacijama koje imaju dipl a isto znanje i iste polozene ispite kao pomenuti nesrecnici? Posrecilo im se? Poklonjeno?...
  • hannah136

    10.08.2011 19:28
    Sjajno!
    @ Za Hanu
    Kultura razgovaranja ti je na nivou ali ajd da zanemarimo to. Budući da ja nisam u pravu i da je u mojoj glavi rupa, objasni meni i drugima, a najviše Filipu zašto sa trogodišnjom školom ne možemo da konkurišemo za poslove gde se traži VII/1. Kako je to malo drugačije definisano? Molila bih konkretne odgovore a ne isprazne reči i prepucavanja.
  • Za Hanu

    10.08.2011 17:25
    Kad si tako pametna...
    Prouci zakon, VI-2 i VII-1 vise ne postoje, vec je to malo drugacije definisano, a sa visokom skolom (tri godine), u svakom slucaju, i da je ostala ta klasifikacija, vise nisi VI-2...Jao, pametni iza svakog coska, a u glavi - rupa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti