Za mesta instruktora 10 puta više zainteresovanih

Novosađani, ali i ostali građani Srbije u konkursima za popisivače i opštinske instruktore, koji će ih obučavati, videli su veliku šansu za popunjavanje kućnog budžeta.  
Novosađani, ali i ostali građani Srbije u konkursima za popisivače i opštinske instruktore, koji će ih obučavati, videli su veliku šansu za popunjavanje kućnog budžeta.

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog zavoda za statistiku, na konkurs za posao gradskog instruktora, koji će se plaćati 34.000 dinara, prijavilo se blizu 29.653 ljudi što je sedam puta više od potrebnog broja. Samo u Novom Sadu je za 193 mesta konkurisalo skoro 10 puta više građana.

Prijavljivanje za popisivače počeće narednog ponedeljka, a u Novom Sadu će za taj posao biti otvoreno oko 1.600 mesta. Prijavljivanje će biti moguće u prostorijama mesnih zajednica ''7. juli'' , ''Narodni heroji'' i ''Omladinski pokret'', zatim u Futogu, Rumenki, Sremskoj Kamenici i Kaću. Informacije u vezi sa prijavom objavljene su na sajtovima Zavoda i Grada.

U Republičkom zavodu za statistiku navode da će se kandidati rangirati na osnovu bodova koje će dobiti za stručnu spremu, radni status i rukopis, a prednost će imati nezaposleni i studenti.

  • NEPRILAGODJEN

    11.08.2011 10:31
    SRAMOTA!!!!
    Besan sam na samog sebe što nikako ne mogu da prihvatim da u ovoj zemlji moraš da budeš aktivan u nekoj stranci da bi ti se pružila mogućnost da radiš popis i na taj način nešto zaradiš. Napomena: nezaposlen sam. Šta onda da očekujem za posao? A da dam oglas MENJAM DIPLOMU ZA PARTIJSKU KNJIŽICU?
  • joker

    11.08.2011 09:02
    @Opet Prevara
    Tvoj akademski status i poznavanje pravopisa su u potpunom neskladu. Treba li da se čudimo što još nemaš posao? "NE ZAPOSLEN"?... za to se u OSNOVNOJ školi dobija loša ocena. A da ne bi bilo da je 'lapsus calami', grešku si odma' u drugoj rečenici ponovio. Bravo.
    Živo pravopis!!! Proterajmo neznanje i nestručnost iz medija!!! (Posebno važi za novinare)
  • Laki

    11.08.2011 07:35
    JMBG
    Da li neko normalan iz gradske vlasti zna da se JMBG brojevi ne smeju javno isticati. Evo 200-nak kandidata koji se mogu naci kao potpisnici u svakoj peticiji koja nekom padne na pamet. Za ovo treba neko da odgovara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti