Iznenadni radovi u školi u Veterniku: Neko se zabrinuo, neko oduševio

Radovi u OŠ "Mihajlo Pupin" u Veterniku iznenadili su roditelje i učenike kojima je ovih dana prisustvo nastavi otežano.
Iznenadni radovi u školi u Veterniku: Neko se zabrinuo, neko oduševio
Foto: 021.rs

Roditelji koji su se javili našem portalu kažu da su radovi počeli na spratu škole nenajavljeno usred školske godine.

Posledica toga je da deca koja pohađaju niže razrede sada moraju da šetaju po školi u potrazi za praznim učionicama, a veći deo sprata i škole "neprestano smrdi na farbu i razređivače". Hodnici su, kažu roditelji, puni prašine.

Roditelji kažu i da od uprave škole nisu dobili informaciju zašto su radovi počeli sada, a ne za vreme raspusta.
 
Portal 021.rs pitao je Grad kakvi se radovi izvode u školi, da li postoji dozvola, ko plaća projekat, koliko će radovi trajati, zašto roditelji nisu obavešteni i zašto se radovi izvode baš sada.
 
Iz Grada za 021.rs kažu da se u OŠ "Mihajlo Pupin" izvode molersko-farbarski radovi koji obuhvataju gletovanje, zidarske popravke, farbanje bočnih zidova i plafona, farbanje zidova uljanom bojom i farbanje svetlarnika u hodnicima i učionicama.
 
"Dozvola za predmetne radove nije potrebna, jer su u pitanju radovi na tekućem održavanju objekta za čije izvođenje nije potrebna građevinska dovzola", poručuju.
 
Navode da su sredstva za radove po zahtevu škole obezbeđena u gradskom budžetu, odnosno u planu rashoda Gradske uprave za obrazovanje za 2021. godinu. 
 
Sudeći po odgovoru iz Grada, učenici ove škole će do početka zimskog raspusta sigurno morati da se snalaze za nalaženje slobodne učionice, budući da će radovi trajati 60 dana.
 
"Radovi su započeti u datom momentu upravo iz razloga što je rok trajanja izvođenja 60 dana, a kako bi polazak u drugo polugodište školske godine bio nesmetan i kako bi bilo moguće normalno odvijanje nastave", piše u odgovoru koji je 021.rs dobio od nadležnih.
 
Trenutno su u toku radovi na gletovanju i popravljanju zidova, kao i krečenje zidova.
 
"Radovi na farbanju zidova masnom farbom i svetlarnika su planirani kada deca budu na raspustu kako ne bi bila izložena isparenjima. Tehnička služba škole čini sve napore da se prašina pokupi na vreme, a takođe i provetravaju prostorije kako deca ne bi bila izložena isparenjima od krečenja", dodaju.
 
U odgovoru grada piše i da su, po navodima škole, učiteljice su obavestile roditelje učenika nižih razreda da će početi radovi na krečenju učionica i u kojim će učionicama biti organizovana nastava. 
 
"Učionice na kojima se trenutno izvode radovi, nisu krečene preko 15 godina. Roditelji su (po rečima iz škole) oduševljeni što se napokon radi na poboljšanju uslova rada. Nadalje, pojedini roditelji su se ponudili za pomoć za navedene radove, a takođe su se organizovali da o svom trošku šiju zavese u bojama u kojim bude okrečena učionica i tako daju svoj doprinos u stvaranju što boljih uslova za odvijanje vaspitno-obrazovnog procesa u školi", poručuju iz Grada.
  • Veternik

    30.11.2021 09:25
    Jedino neupitno ‘redovno tekuce odrzavanje’ je ono sto se ovih dana desavalo - izbor direktora skole. I zato su, a samo za neupucene, ovi radovi ‘iznenadjujuci’. Pitanje je zar mora na ovaj nacin da se skupljaju bodovi. Pa i u najmanjoj meri da ovo krecenje (a moglo se raditi i na nekim spoljnim radovima) utice na zdravlje nasih djaka - je pretuzno!
  • sandra

    30.11.2021 07:15
    preokret
    VREME DOSLO ZA PROMENU MIŠEVI U RUPE....
  • Ja

    29.11.2021 22:53
    Konačno nešto lepo u školi da se dešava i odmah zli ljudi iskoče

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".