Popisivače obučavaju sve sami članovi DS-a

Na internet stranici Gradske kuće objavljen je preliminarni spisak onih koji će obučavati popisivače na narednom popisu stanovništva, a preko dvadeset imena na spisku su istaknuti članovi novosadskog odbora Demokratske stranke.  
Na internet stranici Gradske kuće objavljen je preliminarni spisak onih koji će obučavati popisivače na narednom popisu stanovništva, a preko dvadeset imena na spisku su istaknuti članovi novosadskog odbora Demokratske stranke.

Kako saznaje 021, na spisku instruktora se našao i potpredsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Stevan Latinović, kao i predsednica Foruma žena ove partije i predsednica Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Vesna Miljuš. Oboje su gradski odbornici, a Latinović je pored toga i predsednik Mesne zajednice "Boško Buha" na Limanu i predsednik Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja Skupštine grada.

Na spisku se našlo i ime predsednika Mesne zajednice "Gavrilo Princip" Radovana Radojčića. Popisivače će obučavati i pomoćnik direktora za komercijalne poslove Javnog preduzeća "Lisje" Milan Jarić, takođe poznato ime sa liste "Za Evropski Novi Sad".

Instruktor popisivačima biće i nekadašnji koordinator novosadske kancelarije "Otpora" Stanko Lazendić, koga je Miloševićeva vlast proganjala kao optuženog za ubistvo tadašnjeg predsednika Izvršnog veća Vojvodine Boška Peroševića. Lazendić je danas član Demokratske stranke zaposlen u gradskoj građevinskoj inspekciji. Instruktorka će biti i članica Upravnog odbora "Poslovnog prostora" Aleksandra Malešev-Topalović.

Konkurs su prošli i Veljko Vermezović, koji prema našim saznanjima radi u Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje, kao i Jelena Blagojević, zaposlena u Narodnoj banci. Na spisku se našlo mesta i za Slobodana Begojeva, zaposlenog u novosadskoj "Informatici". Naravno, svi članovi DS.

Samo u Novom Sadu je za 193 mesta konkurisalo skoro 10 puta više građana, a rangiranje se vršilo na osnovu bodova koje su kandidati dobili za stručnu spremu, radni status i rukopis. Svi izabrani instruktori za popisivače zaradiće, prema ranijim najavama, 34.000 dinara. (Miodrag Sovilj)

Komentari 152

  • maki

    26.08.2011 10:51
    treba mi pomoc
    da li neko zna na kom sajtu su okaceni rezultati,spisak primljenih popisivaca???
  • jovan m

    16.08.2011 22:44
    za B92- mislim da je dovoljno da sve ove komentare ljudi koji su ogorceni na izbor za aktere popisa stavite u udarne vesti. imate dovoljno materijala. A NI prijava za popisivace nije nista bolje organizovana. snimite malo ljude kad izlaze sa prijave za te popisivace gde je najbitnije izgleda da pises krasnopis, nego da provere koliko je ko kompetentan da ulazi ljudima u kucu i ostvari adekvatnu komunikaciju. pitajte ljude na ulici sta misle, ali mlade, obrazovane i nezaposlene
  • kao hejter

    16.08.2011 18:08
    A Jelena Blagojevic je devojka Steve Latinovica, radi u Republickom zavodu za zdravstveno osiguranje, kao i Veljko Vermezovic, Bojana Nikolic i Dejana Stamenkovic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti