Ništa od poskupljenja taksija

Cena taksi usluge u Novom Sadu najverovatnije neće biti povećana, kaže za Radio 021 gradonačelnik Igor Pavličić.
Cena taksi usluge u Novom Sadu najverovatnije neće biti povećana, kaže za Radio 021 gradonačelnik Igor Pavličić. Prema njegovim rečima, zakon ga obavezuje da odredi minimalnu cenu prevoza, ali će odluka koju bude doneo biti takva da taksi neće poskupeti.

"Ukoliko bi bila prihvaćena minimalna cena prevoza koju je predložila Uprava za saobraćaj, taksi usluga bi u Novom Sadu značajno poskupela. "To je moja osnovna dilema u ovom slučaju – smatram da cenu treba da formira tržište. Mi sada radimo analizu predloga i izvesno je da će rešenje ići ka tome da propišemo minimalnu cenu koja neće uticati na povećanje sadašnje cene taksija", navodi gradonačelnik za naš radio.

Pavličić kaže da nije čuo za najave taksi udruženja "SOS" i "Delta", koji planiraju da tuže Grad Novi Sad ukoliko ne dođe do povećanja cene. Prema njegovim rečima, u trenucima ekonomske krize na sve načine treba izbegavati odluke o povećanju cena bilo koje usluge. "Prvi put čujem. Ja sam više puta primao predstavnike taksi udruženja i mogu da kažem da su oni sami prilično razjedinjeni oko zahteva – jedni traže višu cenu, drugi manju. Ja smatram da to nije primarna stvar, jer u ova vremena nijedna odluka ne bi trebala da ide ka bilo kakvom povećanju cena", kaže Pavličić.

Prema predlogu, cene prevoza trebalo bi da budu skuplje za oko 30 odsto. Pored povećanja cene kilometra na 50 i starta na 100 dinara, predložene su i posebne tarife za čekanje, noćnu vožnju, kao i prevoze vikendom i praznicima. (M.S.)

  • zorica

    21.04.2012 23:13
    taxi
    postovani,
    ja sam zena jednog taxiste.Verujem da svi mi zelimo pristupacne usluge, ali samo ja znam kako je kada mi muz posle 12h rada dodje kuci i donese 700din koliko mu ostane kada odvoji za obaveze tipa porez,kredit,odrzavanje vozila,clanarina za udruzenje.Ne treba cene da budu kao u BG,treba nam toliko da mozemo da prezivimo,a stranke da budu zadovoljne uslugom.


  • 15.08.2011 18:03
    tako da ni sa tobom nemam vise sta da raspravljam
    Bravo, posto si se sa svima posvadjao sada mozes da pricas sam sa sobom, ako to vec nisi poceo da radis..
    Ipak se vi ponasate kao g. prema ljudima (cast izuzecima) tako da mi vas nije zao ni najmanje.
  • 15.08.2011 17:08
    Nije puno, to je minimalno ali u normalnoj zemlji. Ovde je puno, jer da bi to dobio ovde nekome moras da otmes njegovo, a to su gradjani kojima bi bila nametnuta minimalna cena taksija sto nije u redu, jer bi ih neko vozio jeftinije da toga nema. Surovo ali tako je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti