Za popis potrebno skoro 1.800 ljudi

Konkurs za popisivače otvoren je od danas do 19. avgusta, a u novosadskoj i petrovaradinskoj opštini na tim poslovima će se angažovati 1.757 ljudi.
Konkurs za popisivače otvoren je od danas do 19. avgusta, a u novosadskoj i petrovaradinskoj opštini na tim poslovima će se angažovati 1.757 ljudi, kaže za Radio 021 Zvezdana Dimitrijević iz Republičkog zavoda za statistiku. Prema njenim rečima, kandidate će ocenjivati i birati republički instruktori na osnovu nekoliko uslova.

Osnovni uslovi su da kandidat bude državljanin Republike Srbije, da nije mlađi od 18 godina, da ima najmanje srednju stručnu spremu i da poznaje teren, odnosno da živi na području za koje se prijavljuje. Dimitrijevićeva napominje da će se ocenjivati i čitkost rukopisa, jer se popisni materijal obrađuje preko optičkog čitača. Predviđena zarada je 22.000 dinara.

Građani koji žele da se prijave na konkurs to mogu da učine u mesnim zajednicama "7. juli", "Narodni heroji", "Omladinski pokret", kao i u mesnim zajednicama u Futogu, Rumenki, Kaću i Sremskoj Kamenici. Detalji konkursa mogu da se pronađu na sajtu Zavoda i Grada.

  • dr Kimi

    15.08.2011 07:33
    ne unosite zabunu, menjaće stranku !!!
    Izvinjavam se zašto su ovi na photki plavi ... adekvatna boja je , kao što je opšte poznato ŽUTA !!!
  • Vlada

    15.08.2011 07:25
    http://popis2011.com

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti