Predstavništvo Vojvodine u Briselu od oktobra

Posle više odlaganja, predstavništvo Vojvodine u Briselu trebalo bi da bude otvoreno 10. oktobra.
Posle više odlaganja, predstavništvo Vojvodine u Briselu trebalo bi da bude otvoreno 10. oktobra.

Direktor Fonda Evropski poslovi, Predrag Novikov, kaže da će u početku u predstavništvu raditi dve osobe, a da će broj zaposlenih moći da raste isključivo ukoliko to bude opravdano novcem koji se u Briselu obezbedi za razvoj Vojvodine.

"Svaki evro uložen u predstavništvo Vojvodine mora višestruko da se isplati", izjavio je Novikov za Dnevnik i istakao da će Vojvodina dokazati da je više nego realno obećanje da će u pokrajinu, na svaki evro uložen u njeno predstavništvo u Briselu, stići bar deset evra.

Novikov ocenjuje da se u Srbiji mogu očekivati novi napadi na pokrajinsku administraciju, zbog otvaranja predstavništva u Briselu, jer su takvi napadi neizbežan pratilac ovdašnje dnevne politike, ali smatra da oni nemaju nikakvog osnova: "Jer to što je Vojvodina bliže evropskoj vatri, samo može doprineti da se bolje ogreje i država Srbija u celini".  

Novikov objašnjava da se značajan broj fondova Evropske unije ostvaruje samo preko nivoa regija, zahvaljujući čemu će pokrajina moći da pomogne i razvoj ostalih delova Srbije.
  • LuLu

    18.08.2011 15:57
    Po kom osnovu se ovaj Novikov kvalifikovao da sedi u briselu?
    Sve sto je taj fond uradio je da idu po Vojvodini i kao drze neka predavanja posle kojih niko ziv ne zna o cemu su pricali!
    Ovo je provereno jer se ja koja se bavim mnogo vise IPA fondovima uvek zapitam o cemu oni pricaju posle dve "obuke" ovog fonda koje sam odlsusala a koje su trajale oko 30ak minuta.

    Dakle koliko projekata je ovaj fond napisao i implementirao???
  • DAJ BOZE!

    18.08.2011 13:10
    DA PREDSTAVNISTVO
    PRERASTE U AMBASADU!
  • Merida

    17.08.2011 13:58
    Lični interes
    Bilo bi lepo da Vojvodina od toga ima koristi, ali nije to samo briga za Vojvodinu i Vojvodjane nego opet nečiji lični interes, a čiji čućemo uskoro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti