Povukao se deo popisivača iz DS-a

Nakon žalbi građana da je za posao instruktora popisivača bila neophodna partijska knjižica, 14 kandidata predloženih na preliminarnom spisku se povuklo.  

Nakon žalbi građana da je za posao instruktora popisivača bila neophodna partijska knjižica, 14 kandidata predloženih na preliminarnom spisku se povuklo. Četvoro od njih navode da je to učinilo "zbog medijskog pritiska", iako ispunjavaju sve zakonske uslove za obavljanje tog posla.

U pitanju su Stevan Latinović, Vesna Miljuš, Milan Jarić i Stanko Lazendić, koji su u pisanoj formi obavestili Komisiju da odustaju odučešća u popisu u svojstvu instruktora ili popisivača. - Kao razlog za odustajanje, u dopisu su naveli "da je u pojedinim medijima komentarisana jedino njihova stanačka pripadnost iako se pripadnici gotovo svih stranaka nalaze na preleminarnoj listi", kao i to da "njih četvoro ispunjavaju sve zakonske uslove za obavljanje tog posla, te da su spremni da posao kontrolora obavljaju volonterski - bez naknade".

Preostalih deset je skinuto sa spiska jer nisu na vreme dostavili svu dokumentaciju. Komisija je  donela odluku da se umesto ovih 14 predlože kandidati koji su uložili prigovor. Konačan spisak biće određen nakon dostavljanja dokumentacije od strane lica koja su uložila prigovor i koja su pozvana da dokumentuju svoju aplikaciju.
  • sale

    16.08.2011 09:48
    @stanko
    Nemoj Stanko,ko Boga te molim,ne podnosi ostavku u "timu instruktora".
    Tim koji pobedjuje,ne menja se.
    Jadni mi bez tebe.
    Ipak,na jesen zasadi bar jedno drvo,vocku- videces plod svog rada.
    Dosadasnji plod tvog "rada" neces da vidis:
    redove ispred kontejnera,svako trazi nesto za sebe da bi preziveo.
    Cak su podeljeni kontejneri po kvartovima,da se interesi ne sukobljavaju.
    Casni i posteni neki dobri ljudi,Bog im pomogao.
  • Petar Marić

    15.08.2011 22:07
    Nezavisno novinarstvo
    O kakvom vi to nezavisnom novinarstvu govorite? Pa svi znaju da ni jednu odluku bez žutih ne smete da donesete, pa ni ova naravno nije bila vaša. I naravno nećete objaviti ovaj komentar jer niste nezavisni medij.
  • Namrgodjenrodjen

    15.08.2011 09:37
    zna se red
    Nije fer da ostane bez odgovora
    još jedno važno pitanje

    Red bi bio sad da saznamo
    i sastav Komisije
    koja je formirala ovaj ludački spisak
    sa kog sad "stručnjaci" beže glavom bez obzira.

    Da nam Komisija kaže,
    u pravljenju baš ovakvog spiska,
    koji su ih to kriterijumi opredelili...

    Dajte imena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti