Uskoro počinje rekonstrukcija Eđšega

Uskoro bi trebalo da počne rekonstrukcija stare streljane Eđšeg, najavljuju u "Poslovnom prostoru".
Uskoro bi trebalo da počne rekonstrukcija stare streljane Eđšeg, najavljuju u "Poslovnom prostoru". Pomoćnik direktora tog preduzeća Srđan Crkvenjakov izjavio je za Radio 021 da je ostalo da izabrani izvođač radova, firma "Grading", ovih dana obezbedi bankarsku garanciju, posle čega će se početi za uređenjem objekta.

Planirani rok za završetak radova je pet meseci, ali nije isključeno da će zbog uređenja enterijera oni biti produženi, kaže Crkvenjakov. "Objekat ima oslikan plafon u velikoj sali i obnova tih slika i dekoracije mogla bi da oduži radove. Ne znamo u kakvom je stanju podloga slikanog dela, da li će morati kompletno da se skida i potom vraća, ili će moći na licu mesta da se uradi konzervacija", pojašnjava Crkvenjakov.

Podsećamo, obnovu Eđšega godinama su tražili stanari okolnih ulica, jer je nekada prestižni objekat i bivše strelište pretvoreno u sklonište beskućnika i stecište narkomana, ali i Streljačka družina "Novi Sad 1790", koja želi da im se vrati zdanje nacionalizovano nakon Drugog svetskog rata.
Zasad nije poznato u koju svrhu će taj objekat biti iskorišćen po završetku uređenja. (D.B)

  • Jazz

    16.08.2011 07:23
    Pa ajde već jednom...ili opet po starom...od nedelje za koju godinu...
  • Novi Sad 1790

    15.08.2011 15:48
    nova pljacka "poslovnog prostora"
    bajke za malu decu!
    bez zakona o vracanju konfiskovane imovine nema nazalost NIKAKVE NADE, da se taj kompleks sacuva i renovira i jos manje nade, da se vrati starim vlasnicima!
    koruptna banda
    wowi
  • Zoltan

    15.08.2011 14:52
    Ovo je već četvrti članak o tome da će biti nešto, ne zna se kad i ne zna se šta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti