Veliko interesovanje za posao popisivača

Prvog dana prijavljivanja za popisivače za predstojeći popis stanovništva, vladalo je veliko interesovanje Novosađana, a mnogi su čekali u redu kako bi na punktovima popunili obrasce Republičkog zavoda za statistiku.

Prvog dana prijavljivanja za popisivače za predstojeći popis stanovništva, vladalo je veliko interesovanje Novosađana, a mnogi su čekali u redu kako bi na punktovima popunili obrasce Republičkog zavoda za statistiku. Tako je samo u Futogu za prvih sat vremena rada punkta zabeleženo skoro 100 prijava.

Građani zainteresovani za taj posao mogu do petka da se prijave u opštini ili gradu u kome žive. U Novom Sadu su otvorena tri punkta u mesnim zajednicama "7. juli", "Narodni heroji", "Omladinski pokret", dok su četiri otvorena u okolnim naseljima - Futogu, Rumenki, Sremskoj Kamenici i Kaću.

Za potrebe popisa na području Novog Sada biće izabrano 1.600 lica koji ispune određene kriterijume, a posao će obavljati oko 1.400 osoba koji će imati trodnevnu obuku. Preliminarna lista trebala bi da se objavi krajem avgusta odnosno početkom septembra. Obećani honorar za ovaj posao je 22.000 dinara.

Popis stanovništva u Srbiji biće održan od 1. do 15. oktobra.

  • pera

    16.08.2011 19:09
    bodovanje :)
    od ukupno 200 mogućih bodova
    50 dobijaju ne zaposleni, 10 za lep rukopis, 50 člansvo u DS-u, 50 za rodbinsku vezu u DS-u, po 10 za svaki stepen stručne spreme, 10 bodova za članstvo u drugoj stranci bliskoj DS-u...
  • Marko

    16.08.2011 13:22
    bodovi ?
    Da li neko zna kako se boduje?Na RTS-u rekose da se popisivaci boduju na drugi nacin i da bodovi nisu isti kao za instruktore.Koliko sta nosi bodova?
  • ja

    16.08.2011 12:21
    @uvredjena
    u slucaju izbora popisivaca nece znati ni ime ni pripadnost stranci prilikom izbora. postojace samo jedan br kao identifikacija....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti