Konačno počinje gradnja centralne kuhinje

Kamen temeljac za izgradnju Centralne kuhinje "Radosnog detinjstva" trebalo bi da bude postavljen sledeće nedelje, najavljuje za Radio 021 direktor predškolske ustanove Borislav Samardžić.
Kamen temeljac za izgradnju Centralne kuhinje "Radosnog detinjstva" trebalo bi da bude postavljen sledeće nedelje, najavljuje za Radio 021 direktor predškolske ustanove Borislav Samardžić.

"Ekipe izvođača radova su već na terenu. Plac je raščišćen, struju i vodu smo dobili, a sledeće nedelje će se postaviti kamen temeljac", navodi Samardžić.
Iako su sredstva za ovu investiciju odavno obezbeđena u Fondu za kapitalna ulaganja, početak radova je nekoliko puta najavljivan i odlagan, jer se, sudeći po navodima iz "Radosnog detinjstva", čekalo na završetak projekta i izbor izvođača radova.

Novi objekat će, prema ranijim najavama, imati prostor za vešernicu, odeljenje za tehničku dokumentaciju i kuhinju sa najsavremenijom opremom rađenom po "hasap" sistemu kontrole hrane i prema mnoštvu ISO standarda. Očekuje se da kuhinja počne da radi do kraja ove godine. Kapacitet će biti 20.000 obroka, što je više nego dovoljno za potrebe "Radosnog detinjstva", pa postoji mogućnost da se višak distribuira i drugim ustanovama, kojima to bude potrebno.

Samardžić dodaje da će otvaranjem nove kuhinje prestati potreba za radom sadašnje dve, u ulicama Pavla Simića i Polgar Andraša i ti prostori će biti vraćeni Gradu.(D.B)
  • Informisan

    21.08.2011 14:34
    Lako dokazivo, a tek će se čuti
    Kuhinja se trebala graditi u februaru, ali je tada otkrivena priprema pljačke a koju su svojim potpisima potvrdili Samardžić i drugi koji će biti imenovani sa postavljanjem kamaena temeljca. Pljačka koja je bila planirana a zbog koje nije podneta krivična prijava iznosila je čak 5.000.000 EUR. Da EUR. Onda umesto krivične prijave i hapšenja, usledilo je preprojektovanje, a sam koncept i tehnologija su laički i katastrofalni. Vraćeno je sve u okvire od 541 milion dinara, ali sa mnogo manje kvadrata da opet ima šta da se ukrade. Prethodni projekat daleko više unapređen, energetski efikasan i sa proizvodnjom solarne energije, parkingom i garažama i starom kvadraturom trebao je realno da košta oko 5 do 5,5 miliona EUR. Ali treba para SPS-u, direktoru i finansijerima SPS-a. Milović je shvatio i na vreme otišao u Trst za konzula, a oni koji realizuju čekaće Insajser, 021 i UBPOK.
  • Mima

    18.08.2011 16:46
    ???
    Sve je to lepo sto se radi i gradi.Gospodin Samardzic sve radi po "hasap"sistemu.(Zaposlio je "hasape"sa ko ce znati kolikom platom i naravno odmah resenje za stalno u ruke.)Zato me interesuje, kad sve radi po "hasap"sistemu kas ce poceti po tom sistemu da podeli resenja za stalni radni odnos?Posto neko ko radi 6,7 pa cak i 8 GODINA ne moze da dobije resenje za stalni radni odnos,a oni sto rade 1,2,6 MESECI ili uopste ne rade mogu.(PO TOME SE VIDI DA U NASEM GRADU NISTA NE RADE INSPEKCIJE I DA NEMA NORMALNE VLASTI I ZAKONA).
  • ma jeli moguce

    17.08.2011 19:07
    zezanje
    Ma dali je moguce da ce opet biti nabavka opreme za kuhinju radosnog detinjstva ... ko shvati, razumece ... a direktore ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti