VIDEO: Pijani vozač iz "Trenutka istine" vozio Novosađane

Novosađani koji su krajem prošlog meseca krenuli na letovanje na Siciliju imali su jezivo putovanje autobusom.
Novosađani koji su krajem prošlog meseca krenuli na letovanje na Siciliju imali su jezivo putovanje autobusom. Naime, njihov šofer je divljao celim putem i nije se obazirao na molbe putnika da smanji brizinu ali pravo zaprepaštenje je usledilo nakon što im je saopštio da je učestvovao na Pinkovoj emisiji "Trenutak istine", u kojoj se hvalio kako putnike često vozi pijan. Kako za 021 kaže jedan od putnika Miomir Milutinović, vozač je psovao putnike i pretio njihovom vodiču batinama.

"Vozio je prebrzo, nije se obazirao na saobraćajne propise, dok je u isto vreme bio izuzetno neprijatan prema putnicima i nije se obazirao na njihove molbe da smanji brzinu. Nas je psovao, dok je vodiču pretio batinama kada ga je ovaj nekoliko puta zamolio da ne ljulja više autobus. Zaista smo se grozno osećali, ljubili smo zemlju kada smo stigli", žali se ovaj putnik.

Milutinović kaže da putnici nisu znali da li je vozač i tada bio alkoholisan, ali je njegovo ponašanje ukazivalo na to. Prema njegovim rečima, vozač autoprevoznika "Moto Boem" je u nekoliko navrata zaustavljao autobus kako bi povraćao, nakon čega se vraćao za volan, ne dozvoljavajući drugom šoferu da ga odmeni. "Lično nisam mogao da utvrdim da li je pijan ili ne, ali jeste dvaput zaustavljao autobus kako bi se ispovraćao. Rečeno nam je da je nešto loše pojeo. Nakon povraćanja, nije dozvoljavao drugom vozaču da ga zameni čime je prekršio još jedan zakon, jer je vozio minimum 80% puta dugog 4000 kilometara", navodi Miutinović.

Kako za 021 kaže vlasnik agencije koja je organizovala put „Grand tours“ Petar Knežević, agencija je upoznata sa problemima koje su njihovi putnici imali na pomenutoj relaciji. Knežević kaže da agencija ne sklapa ugovor sa osobljem, već sa njihovim firmama, a kompaniji "Moto Boem" iz Negotina su već poslali dopis u kom se traži objašnjenje za nastale propuste.

"Mi pravimo ugovor sa firmama, na sa vozačima. Naravno, kada smo čuli za ovaj slučaj, momentalno smo kontaktirali vlasnika firme koja je dobila posao prevoza i još uvek čekamo objašnjenje. Odgovor ćemo proslediti strankama koje su uputile žalbu, kako bi oni pokrenuli adekvatan pravni postupak", kaže Knežević za naš radio.

U emisiji "Trenutak istine" vozač se pohvalio kako je u više navrata pijan vozio putnike, pretukao kolegu metalnom šipkom i kako nema nameru da koriguje svoje ponašanje. Nakon što je javno priznao šta je sve radio, protiv njega nije pokrenut nikakav postupak niti je dobio otkaz sa mesta šofera. (M.Sovilj)

  • Luna

    27.03.2012 18:50
    ns-Italy
    sinoc sam stigla iz Italije i sada sam bas htela da vidim o agenciji Grand TT bas iznenadjna za ovaj slucaj. Ne mogu da kazem ni jednu losu rec za autobus i vozace, vozaci su bili veoma prijani i ispunjavli sve zelje! ma sve najbolje, postovali i propise i vreme i pauze... sve,sve najbolje.... imali smo i fotelju za masazu u busu :) vozaci su bili Goran i Milan najboljiiiiiiiiii
  • mode473

    27.08.2011 02:17
    prozivani vodic
    posto sam prozivan kao i moja agencija za koju sam radio ipak sam odlucio da progovorim o svemu ovome. Direkto sam trazio od drugog vozaca da vozi svoje deonice tj svoja 4 sata medjutim doticni nije dozvoljavao i uveren sam da se vozac motoboema plasio gore pomenutog. Putnici su o ovoj emisiji i ucescu doticnog saznali pri povratku (veci deo grupe koji je bio smesten u jednom hotelu)sa sicilije dok je ostalom delu grupe (iz drugog hotela u kom su bili smesteni i vozaci) sam doticni rekao za spornu emisiju. Sto je naislo na odobravanje 1/4 putnika i zezali su se sa njim. Naravno da je prevoznik moto boem bio obavesten o postupcima doticnog ali sve sto smo dobili jeste obrazlozenje da je on beogradjanin i da mu niko nista ne moze. pricao je svakakve gluposti i o samom iznajmljenom prevozniku moto-boem.
    Agencija Grand tours da je znala o kome je rec verujte mi sigurno ne bi dozvolila da on vozi jer agencija ima svoje autobuse i odlicne vozace sto mogu da potvrde mnogi putnici koji su sa nama putovali. Dugo radim ovaj posao i radio sam za mnoge agencije i neke od gore pomenutih i verujte mi da je Grand tours veoma profesionalan sto potvrdjuje dugogodinji rad i veliki uspesi i mnoge grupe i skole. Naravno da ne mogu sve grupe da voze grandovi autobusi i ponekad se mora iznajmiti drugi prevoznik. Sto se tice sporne emisije ja sam je gledao u direktnom prenosu i tada sam kometarisao nedaj boze da me ovaj vozi na neku od tura jer se videlo da covek ima problema od ranog detinjstva u porodici i da svoje komplekse leci tako sto se izivljava na putnicima. iskreno posto je proslo vise od godinu dana od emitovanja emisije ja sam na to zaboravio i niko ga i nebi povezao sa spornom emislijom da taj pileci mozak nije se hvalio samim putnicima. Pomenuti mi je bio sumnjiv na putu od Rima ka Siciliji kada je stajao na sred autostrade na sta sam izasao iz autobusa i trazio od drugog vozaca da odmah krenemo na sta mi je drugi vozac cuveni ''brka'' rekao da je doticni pokvario stomak i ima dijareju ali sam sumnjao u citavu pricu i proveravao da nije slucajno pio ne znajuci da je bas on ucesnik te emisije. Eto doticni nije pio vec se ''beogradski mangup'' u... izvinite na izrazu. Da i ja sam doziveo pretnje od doticnog cije ime necu ni da spominjem i to pred svim putnicima sto mogu da posvedoce i oni sami i vec su sprovedene sankcije prema debilnom vozacu i suspendovan je. Naravno putnici su obavestili i turisticku inspekciju koja radi na tom slucaju i iskreno se nadamo da ce odredjene institucije reagovati ako ne nakon emisije onda sada.
    mnogi ovde su skrenuli sa teme i poceli sa lokalpatriotizmom sto nije iznajmljen autobus iz vojvodine a mnogi privatni prevoznici na isti nacin uzimaju vozace. Naravno da bi bio najsretniji da je autobus bio agencijski i naravno vozaci (koji poznaju puteve dok ovi nisu znali ni kako doci do Rima)ali sto zbog manjeg broja putnika i zbog cene prevoznika iz vojvodine i isplativosti samog aranzmana i putovanja uzet je ovaj prevoznik. Vlasnik motoboema na sve moje pozive nije hteo da se javi i razgovarao sam sa njegovom suprugom ili radnicom na njegov mobilni telefon koja me molila da smirim putnike i da je doticni licni prijatelj samog vlasnika i kao takav odmah otisao na sledecu turu i to redovnu liniju za svajcarsku.
    Izvinjavam se svim putnicima jos jednom jer nemam crni pojas n-ti dan, vec se bavim ovim poslom koji volim a zadovoljni putnici su se izjasnili na anketi i u samoj agenciji i u inspekciji tako da svi ovi ''lokalpatrioti'' koji hvale neke druge agencije iz drugih gradova shvate da je Grand tours novosadska agencija tj vojvodjanska i kao takva ne bi trebala biti kritikovana za nesto sto nije bilo moguce proveriti. Na sve moje molbe i naredjenja da uspori on je usporavao na nekih 30-ak sekundi i nastavljao po svome i napominjem jos jednom niko nije znao za njegove probleme sa alkoholom sve do povratka sa Sicilije i puta ka Srbiji a treba kriviti vlasnika autobusa koji je za sve znao i koji nije ugradio blokadu na autobus kao svi drugi autobusi vec je njemu dozvoljeno da divlja po autoputevima Italije iako sam im na polasku napomenuo da su velike kontrole u EU zbog prekoracenja brzine sto njega nije interesovalo.
    nikada nisam imao ovakav slucaj i nadam se da je ovo poslednji i da ce biti zabranjeno doticnom da ikada vise sedne u autobus.
  • Johnny

    22.08.2011 17:19
    Kako bih te ja savio, nemas pojma, ostavio bih te posred puta negde u piiiiiii.... materini, a drugom vozacu naredio da nastavi dalje. "Junak" srBski...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti