Grad pooštrava pravila koriščenja obale

Grad namerava da u septembru donese nove, striktnije propise o korišćenju obale Dunava i da vlasnike plovnih objekata natera da za to plaćaju dozvolu.
Grad namerava da u septembru donese nove, striktnije propise o korišćenju obale Dunava i da vlasnike plovnih objekata natera da za to plaćaju dozvolu. Osnov za naplatu, kako kažu nadležni, je u tome što je Dunav međunarodni plovni put i za njega važe međunarodni propisi o nesmetanoj plovidbi, a zabranjena je uzurpacija obale.

Grad godišnje gubi milione dinara jer vlasnici plovnih objekata ne plaćaju godišnju naknadu, koja za vlasnike čamaca iznosi nekoliko stotina dinara, dok je za ugostiteljske objekte-splavove oko 3.000 dinara. Od svih objekata kojih je, prema procenama inspekcije između 4.000 i 5.000, samo
privatni pristan na Beogradskom keju ima dozvolu od grada.

U saobraćnoj inspekciji očekuju da novom odlukom bude omogućena brža i efikasnija naplata naknade za korišćenje obale. Ako i posle toga vlasnici plovnih objekata budu izbegavali plaćanje pomenute takse, inspekcija će pisati naloge da im se ona zaplene.
  • semtex

    18.08.2011 21:23
    fekalije
    Fekalije su u gradkoj kuci i skupstini vojvodine...
  • @semtex

    18.08.2011 20:46
    ovoga leta je vise fekalija plivalo camcima
    bilo je kupaca i na spicu a na strandu su ovoga leta bove bile do clanaka.

    ovoga leta je vise fekalija plivalo camcima

  • semtex

    18.08.2011 13:01
    @nema deda mraza
    Svi ti ljudi imaju placene plovidbene dozvole i vezove ovoj drzavi i svom udruzenju tako da ce pre biti da kupaci na tom mestu sami sebe ugrozavaju jer je zona za kupanje zasticena bovama malo nize na uredjenoj plazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti