Najezda lasica na Telepu

Stanovnici Telepa imaju nove komšije, jer su lasice preplavile celo naselje.
Stanovnici Telepa imaju nove komšije, jer su lasice preplavile celo naselje. Veterinari kažu da su u pitanju životinje koje ne napadaju ljude, a veoma su korisne jer tamane miševe i pacove.

Za uklanjanje ovih životinja nisu zaduženi ni "Čistoća" ni "Ciklonizacija", jer se lasice nalaze na listi vrsta zaštićenih Zakonom o lovu. Telepčanima uglavnom ne smetaju novi podstanari, ali ima i nekih koji lasice dočekuju sa puškama, piše Press.

Iz Veterinarske stanice poručuju da nema opasnosti da će ove životinje napasti ljude, ali poručuju svima koji imaju problema da je bitno da lasicama ukinu izvor hrane jer će se samo tako odseliti dalje.

  • NN

    12.12.2020 11:15
    Lasice jesu korisne životinje, ali sa druge strane mogu izazvati štetu, ukoliko se prenamnože. Ne bih se složila da su zaštićene, jer imaju široko rasprostranjeno (ne mislim da ih treba ubijati), ali svakako da postoje biološke mere protiv ovih životinja. Lasice su inteligentne životinje i gotovo ih je nemoguće uhvatiti na bilo koji način, to ne pokušavajte, morate naći način da ih oterate. Rasterivači ne pomažu, naviknu se na taj zvuk posle nekog vremena. To je ono što znam, potreban mi je odgovor koji način, bez trovanja i ostalih nehumanosti, biološka mera?
  • milos

    16.01.2015 15:52
    mozda imaju besnilo
    nista nije dobro sto je divlje pa se navadi na pilece meso meni je pojela samo u kokoski srce i dzigericu a ono ostalo meso sam zakopavao daleko joj lepa kuca a i smrdi
  • mina

    20.08.2011 11:07
    lasice u dunavskoj
    lasice su se nastanile i u centru u tavanima,druzimo se sa njim vec oko 2 godine.izlaze nocu i kotrljaju se po krovovima,igraju se al nije bas lako zaspati uz njihovu jurnjavu tokom noci,pogotovo oni koji su u potkrovlju:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti