Aparati za zračenje tek dogodine?

Preko potrebni aparati za zračnu terapiju obolelih od raka stići će u Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici tek sledeće godine, kaže za Radio 021 ministar zdravlja Zoran Stanković.
Preko potrebni aparati za zračnu terapiju obolelih od raka stići će u Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici tek sledeće godine, kaže za Radio 021 ministar zdravlja Zoran Stanković. Prema njegovim rečima, aparati će biti finansirani od sredstava koje država dobija od prodaje duvana.

"Pokušaćemo da sredstva iz takozvanog "duvanskog dinara" budu iskorišćena za kupovinu ovih aparata i nadam se da ćemo u toku naredne godine rešiti taj problem. Koliko sam upoznat, Pokrajina je već pokrenula mehanizme za kupovinu dva nova aparata i trebalo bi da oni u 2012. budu instalirani", kaže Stanković za naš radio.

Podsetimo, pokrajinski sekretar za zdravstvo Atila čengeri obećao je da će dva nova aparata stići u Kamenicu do kraja 2011. godine. Na radioterapiju trenutno čeka oko 500 pacijenata, koji i po nekoliko meseci od postavljanja dijagnoze čekaju na početak lečenja ovih teških bolesti. Prema procenama, u odnosu na trenutni broj pacijenata, Institut bi trebalo da ima najmanje osam aparata za zračenje, dok trenutno rade samo dva, koja se često kvare. (M.S.)

  • :)

    23.08.2011 06:12
    Da su vakcine, islo bi brze
  • 22.08.2011 12:15
    Gospodine Egereši, ovaj me vređa po nacionalnoj osnovi
  • sale novosadjanin

    22.08.2011 11:53
    e moj ministre !!
    kupila bi to VOJVODINA davno,samo da nam se skinete sa grbace !!!
    ovako ispada,kao poklonio nam bgd.
    jeste ,jeste ali od nasih para !!!
    uh,ne mogu da vam opisem moja osecanja prema vama !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti